Një qendër kulturore kineze hapi dyer në Sofje

Foto: BTA

Mësime në fushat e të gjuhës kineze, artit të pikturimit dhe kaligrafisë, muzikës, arteve luftarake/u-shu/, arteve të vallëzimit dhe kuzhinierisë  propozon qendra kulturore kineze në Sofje, e cila u hap përpara disa ditëve. Në ndërtesë ka hapësira për ekspozita, sallone shumë funksionuese, bibliotekë, salla për mësimin e gjuhës dhe të arteve. Qendra është hapur në përputhje me një marrëveshje për hapjen e qendrave kulturore, të nënshkruar nga Bullgaria dhe Kina gjatë nëntorit të vitit 2015.

Më shumë nga rubrika

Huben Çerkellov e pasqyron të kaluarën dhe të tanishmen përmes pikturave dhe parave të vjetra

Deri më 11 mars në Sofje mund të shikohet ekspozita e piktorit bullgar i cili punon në Shtetet e Bashkuara Huben Çerkellov. Ajo është prezantimi i tij i parë në tokën bullgare prej 18 vjetëve e këtej nën patronazhin e Ekaterina Zaharievës,..

botuar më 18-02-18 11.25.PD

Teatri “Ushtria Bullgare” rimëkëmbi në skenën e vet shfaqjen e tragjedisë “Darka e fundit e Dhjakut Levski”

Me rastin e përvjetorit të 145-të të vdekjes tragjike të Vasill Levskit teatri “Ushtria Bullgare” rimëkëmbi në skenën e vet shfaqjen e tragjedisë “Darka e fundit e Dhjakut Levski” (1987) të Stefan Canevit. Paraqitja e kësaj pjese nga grupi teatral në..

botuar më 18-02-18 10.10.PD

Elisaveta Angjellova tregon përralla në piktura

"Qëndroj në heshtje afër dritares dhe më kujtohet libri i harruar me piktura nga fëmijëria. Dhe sikurse zana me një shkop magjik më flet fjalë në veshin tim me zë të ulët dhe qetë. Fluturoj në një botë të harruar prej kohe, të përmbushur me..

botuar më 18-02-15 12.16.MD