Rumen Radev u takua me presidentët e Kosovës dhe Malit të Zi

Hashim Thaçi me homologun e tij bullgar Rumen Radev

Presidenti Rumen Radev zhvilloi në Sofje takime me homologët e tij të Kosovës dhe Malit të Zi Hashim Taçi dhe Filip Vujanoviç.

Gjatë takimeve Radevi pohoi gatishmërinë e Bullgarisë për përkrahjen e shteteve të Ballkanit Perëndimor në të gjitha sferat e procesit të integrimit, realizimit të reformave demokratike dhe plotësimit të kritereve për anëtarësi në BE.

Nga ana e tyre Thaçi dhe Vujanoviç falënderuan për pozitën aktive të Bullgarisë. Gjatë bisedimeve me Hashim Thaçi Presidenti bullgar ngriti çështjen për njohjen zyrtare të pakicës bullgare në Kosovë.


Më shumë nga rubrika

Kryesia e komunitetit mysliman shpreh shqetësimin e saj lidhur me “Marshin e Llukovit”

Myslimanët në Bullgari shprehën pozitën negative dhe shqetësimet e tyre në lidhje me ashtuquajturin “Marshin e Llukovit”, që u zhvillua më 17 shkurt në Sofje. Kjo është shkruar në pozitën e Kryesisë së komunitetit mysliman. Ngjarja është “një..

botuar më 18-02-19 6.08.MD
Viktor Orban (majtas) dhe Bojko Borisov në Sofje

Viktor Orban: Hungaria përkrah bashkëpunimin Bullgari – Turqi

"Hungaria gjithmonë do të përkrahë bashkëpunimin mes Bullgarisë dhe Turqisë ". Këtë e tha Kryeministri i shtetit Viktor Orban pas takimit të tij me homologun bullgar Bojko Borisov. Ai nënvizoi se në qendrën e bisedimeve kanë qenë jo lidhjet..

botuar më 18-02-19 3.05.MD

Konfederata e sindikatave: 297 euro janë shpenzimet e domosdoshme për secilin anëtar të familjes

Kostoja e jetës në Bullgari gjatë dhjetorit të vitit 2017 ka qenë mesatarisht 297 euro për një anëtar familjeje me 4 familjarë, kurse për t’u siguruar individëve një standard normal të jetesës, një familje e tillë duhet të disponojë me 1176 euro..

botuar më 18-02-19 2.55.MD