Një kompleks industrial dhe teknik do të ndërtohet në Varna

Porti i qytetit varna
Foto: BGNES

Qyteti bregdetar Varna do të ketë një qendër të vet industrial dhe teknik. Projekti për të do të realizohet nga Bashkia e qytetit dhe kompania kombëtare “Zonat Industriale”.

Bashkia ofron prone tokësore me sipërfaqe të përbashkët 41 680 metra katrore, kurse angazhimi i shtetit do të jetë ta ndërtojë infrastrukturën përkatëse.

Vendi i zgjedhur ofron lidhje të drejtpërdrejtë me sistemet e të gjitha llojeve të transportit – detar, rrugor, hekurudhor dhe ajror.

Tashmë ka investitorë, të cilët kanë treguar interes për qendrën e re.


Më shumë nga rubrika
Kryeministrat e Bullgarisë dhe Britanisë së Madhe - Bojko Borisov dhe Tereza Mej

Borisov: Presim se Britania e Madhe do të mbetet partnere jonë strategjike

Pavarësisht nga proceset që po zhvillohen mes Bashkimit Evropian dhe Britanisë së Madhe, Bullgaria po pres se Mbretëria e Bashkuar do të mbetet partnere strategjike e Bashkimit për çështjet kyçe siç janë sigurimi dhe luftimi i terrorizmit. Këtë e..

botuar më 17-12-11 5.35.MD
Eurokomisionerja Marija Gabriel, kryebashkiakja Jordanka Fandëkova dhe Pllamen Rusev nga fondacioni Webit

Sofja është në vend të tetë në Evropë për nga firmat “start-up” në sektorin IT

Sofja është ndër tri qytetet e para në Evropë për nga numri i firmave “start-up” në sektorin e teknologjive informative. Vëllimi i prodhimit të këtij sektori arriti nga 3,8% gjatë vitit 2015 deri më 8% sot. Numri i kryeqytetasve, që punojnë në këtë..

botuar më 17-12-11 4.49.MD

Filloi një operacion kundër përdorimit të alkoolit dhe narkotikëve nga ana e shoferëve

Filloi operacioni i TISPOL-it kundër përdorimit të alkoolit dhe lëndëve narkotike nga drejtuesit e automjeteve. Ai do të vazhdojë deri më 17 dhjetor në Bullgari dhe në të gjitha shtetet-anëtare të Rrjetit evropian të policive rrugore...

botuar më 17-12-11 3.41.MD