R. Radev: Marrëdhëniet e shkëlqyeshme mes Kinës dhe Bullgarisë duhet t'i gjejnë përpjesëtimet e tyre pragmatike

Presidenti Rumen Radev
Foto: EPA/BGNES

Bullgaria dhe Kina kanë marrëdhënie të shkëlqyeshme politike në bazë të mirëbesimit të ndërsjellët dhe të respektit. Këtë e deklaruan Presidenti Rumen Radev dhe zëvendës-kryetari i Konferencës politike konsultative popullore të Kinës Çen Juan.

“Bullgaria e përkrah iniciativën e presidentit Xi Jinping “Një brez, një rrugë”, e cila qëllon përmirësimin e lidhjes mes Evropës dhe Azisë, dhe dëshiron të jetë pjesë prej saj” – thotë kreu i shtetit bullgar.

U nënvizua gjithashtu domosdoshmëria për realizimin në mënyrë pragmatike të potencialit për bashkëpunim dypalësh. Kjo duhet bërë nëpërmjet investimeve në zona industriale dhe teknologjike bullgare dhe në qendra shkencore.


Më shumë nga rubrika

Kryeministri bullgar do të jetë për vizitë në Rusi më 30 maj, bëri të ditur Kremlini

Vizita e Kryeministrit të Bullgarisë Bojko Borisov në Rusi do të mbahet më 30 maj, bëri të ditur TASS, duke u mbështetur te fjalët e Jurij Ushakovit, ndihmësi i Presidentit rus Vladimir Putin. Më 30 maj presim për vizitë pune Kryeministri i Bullgarisë..

botuar më 18-05-23 5.19.MD

Borisov dhe Zaev do të përulen së bashku para varrit të Shën Kirilit në bazilikën “Santa Maria Maggiore”

Kryeministri Bojko Borisov do të jetë për vizitë në Romë më 24 maj dhe në audiencë te Kreu i Kishës Rimokatolike Tërëshenjtëria e tij Papa Fraçesku më 25 maj. Rasti i vizitës është shënimi i 24 majit - Ditës së Shkrimit Sllav dhe Kulturës Bullgare. Për..

botuar më 18-05-23 5.13.MD

Domaini në alfabetin cirilik .ею – gjithnjë e më i njohur

Domaini në alfabetin cirilik .ею po fiton popullaritet gjithnjë e më të madh edhe gjatë vitit të dytë pas krijimit të tij para dy vitesh. Domainet .ею tashmë janë pothuajse 2000, kurse numri i përgjithshëm i damaineve të regjistruara në alfabetin..

botuar më 18-05-23 4.31.MD