Këmbimi bullgaro-japonez i mallrave – me rekord gjatë 10 viteve të fundit

Foto: banker.bg

Këmbimi i mallrave mes Bullgarisë dhe Japonisë është me vlerë 151 mln dollarë amerikanë, që është niveli më i lartë i arritur i tregtisë së ndërsjellë që nga viti 2008 e këtej. Janë krijuar kushte të mira për përhapjen e një sërë produktesh bullgare në tregun japonez, si verëra, produkte qumështi, vaj trëndafili, produkte peshku. Kjo u shpall në një takim midis Zëvendësministrit të Ekonomisë Aleksandër Manolev dhe Ambasadorit të Japonisë Masato Vatanabe.

Sipas Ministrit Manolev takimet e qeverisë në nivel qeveritar dhe kontaktet mes biznesit të të dyja vendeve kanë qëllim inkurajimin e këmbimit dypalësh ekonomiko-tregtar. Gjatë disa viteve të fundit ka një tendencë pozitive të rritjes së investimeve japoneze në Bullgari dhe ne duhet të përfitojmë nga ky fakt, duke ftuar edhe kompani të tjera japoneze në Bullgari, vuri në dukje Ambasadori Vatanabe.

Më shumë nga rubrika

Papunësia ulet, por mbetet pamjaftueshmëria e kuadrove në sektorët e ndryshëm të ekonomisë

Të papunët e regjistruar në fund të muajit qershor ishin 188 576 veta. Në krahasim me muajin maj numri i tyre është i ulur me 5.9 për qind, ndërsa në krahasim me po këtë periudhë të vitit të kaluar me 15.9 për qind. Personat e porsaregjistruara janë 21..

botuar më 18-07-21 11.15.PD

Bullgaria nis në rrugën e euros

Ministrat financiarë të vendeve të Eurogrupit i dhanë dritë jeshile hyrjes së Bullgarisë në dhomën e pritjes së zonës evropian dhe të bashkimit bankar. Krahas kësaj ata caktuan se si dhe kur kjo do të bëhet. Vendimi u miratua në përgjigje të..

botuar më 18-07-17 1.23.MD

Ushqimet tradicionale bullgare do të kenë mbrojtje nga Bashkimi Evropian gjatë periudhës së vjeshtës

Markat e njohura bullgare të kosit, kaçkavallit, lutenicës /salcë e kuqe/ djathit si dhe mallra të tjera, do të fitojnë mbrojtje evropiane brenda 2-3 muajsh. Atëherë do të votohen ndryshimet ligjore për markat tregtare dhe treguesit gjeografikë, me të..

botuar më 18-07-07 10.15.PD