Muzeu i Lavdisë Ushtarake në Jamboll tërheq mijëra vizitues nga vendi dhe jashtë

Foto: yambol.bg

Rritje e vizituesve nga vendi dhe jashtë gjatë vitit të kaluar ishte konstatuar nga Muzeu i Lavdisë Ushtarake në Jamboll. Që të tërheqë më shumë vizitues, para pak kohe udhëheqja e muzeut shpalli një fushatë për grumbullimin e dhuratave personale të lidhura me historinë ushtarake të vendit – fotografi dhe dokumente, letra dhe kujtime, veshje dhe sende personale të ushtarëve dhe oficerëve të ushtrisë sonë.

Ndërkaq, përfundoi ndërtimi i sallës për eksponimin e maketit të Zeppelinit legjendar gjerman L59. Gjatë Luftës së Parë Botërore ai ishte bazuar në një stacion të posaçëm me hangar afër qytetit. Me të në fund të vitit 1917 u realizua fluturimi më i gjatë deri atëherë – 95 orë, ose 6800 km deri në kryeqytetin e Sudanit – Hartum dhe anasjelltas.
Më shumë nga rubrika

Vazhdojnë gërmimet e qytetit më të vjetër në Evropë zbuluar pranë fshatit Junacite

Që nga kur daton qyteti më i vjetër në Evropë, i cili u gërmua në afërsi të fshatit Junacite, në rajonin e qytetit Pazarxhik? Përgjigjen e kësaj pyetjeje kërkon një ekip në krye me docentin Javor Bojaxhiev. Në gërmimet marrin pjesë kolegë të tij..

botuar më 18-07-22 11.10.PD

Rrënojat e banjës romake në qendrën e qytetit Dobriç përsëri tërheqin vizitues

Në qendrën e qytetit Dobriç gjendet një monument i kulturës, i cili është pjesë e historisë së lashtë të krahinës së Dobruxhës. Bëhet fjalë për godinën e një banje të pasur romake, e cila mbase ka shërbyer vilën e ndonjë romaku të pasur. Atje..

botuar më 18-07-08 11.25.PD
Kori muzikor pranë Gjimnazit Bullgar të Vajzave “Ungjillëzimi i Hyjlindëses” në Selanik, 1911

Bullgarët në Selanik – një pjesë prej historisë së Bullgarisë dhe të Greqisë

Në kryeqytet u paraqit albumi “Selaniku dhe bullgarët – historia, kujtesa, koha bashkëkohore. Me këtë botim përfundon pjesa e parë e një projekti kushtuar kësaj teme. Ai është realizuar nga Instituti i Ballkanistikës pranë Akademisë Bullgare të..

botuar më 18-07-03 12.24.MD