Vidin Daskallov është artisti i dashur i operetës gjatë shekullit të XX i publikut bullgar

Foto: arkiv

Mbaroi anketa vjetore “Artistët juaj të dashur të shekullit të XX” të programit për arte muzikore dhe skenike “Kasta Diva”. Ai i ishte kushtuar 100 vjetorit të krijimit të Teatrit Profesional të Operës. Anketa u zhvillua me anë të votimit në sajtin e Radios Kombëtare Bullgare dhe ndër publikun e Teatrit Muzikor Kombëtar “Stefan Makedonski”.

Sipas rezultateve artisti më i dashur i operetës i publikut bullgar është Vidin Daskallov. Pas tij është Noj Nikollov dhe Aron Aronov, kurse ndër aktoret janë Mimi Ballkanska, pas saj janë Liljana Kisjova dhe Ljudmilla Çeshmexhieva.

Nga anketat e kaluara mësuam se Luçano Pavaroti është tenori më i dashur i publikut bullgar. “Liqeni i Mjellmave” është baleti më i dashur. “Mbretëresha e Çardashit” është opereta më e dashur, ndërsa “Lejdi ime e mrekullueshme” është mjuzikëli më i preferuar.

Më shumë nga rubrika

Piktori Andrej Daniell prezanton vepra të krijuara gjatë qëndrimit të tij të fundit në Paris

Në Galerinë “Njuans” mund të shihen 14 tablo të paprezantuara të piktorit Andrej Daniell. Ekspozita titullohet “Vende për takime”. Nëpërmjet veprave autori prezanton hapësira të imagjinuara dhe konkrete, të cilat mund të shikojmë ose të..

botuar më 18-11-17 10.40.PD

Nata Evropiane e Teatrit kthehet në një takim global me emrat e mëdhenj bullgarë të teatrit, operës dhe muzikës

Vitin e dhjetë me radhë më 17 nëntor në 12 shtete shënohet Nata Evropiane e Teatrit. Që prej disa vitesh Bullgaria gjithashtu është pjesë e kësaj nisme kulturore ndërkombëtare dhe aktivitetet kushtuara natës fitojnë një popullaritet gjithnjë e më të..

botuar më 18-11-17 8.45.PD

Galeria “Loran” prezanton piktura dhe grafika të moshës së hershme të Dimitër Kazakovit-Neron

Ekscentrik, kokëfortë, tuhaf – ai hedh poshtë etiketat e kohës, ndërsa fjalët e lindura në heshtje i shndërron në imazhe dhe ngjyra. Dimitër Kazakov-Neron është një njeri, i cili e hap portën e botës së tij intime para pak njerëzve, por në art..

botuar më 18-11-15 3.59.MD