Më se një mijë “kukerë” dëbonin të keqen nga qyteti Bllagoevgrad

Foto: BGNES

Kërcimtarët me maska të tmerrshme, që hedhin valle rituale me qëllim dëbimin e forcave të këqija dhe sjelljen e pjellorisë, në folklorin bullgar quhen “kukerë”. Më se 1 mijë kukerë bënë një defile në qytetin jugperëndimor bullgar Bllagoevgrad. 13 grupe nga qyteti dhe fshatrat përreth morën pjesë në “Festivalin e kukerëve 2018”. Para jurisë u prezantuan rite dhe tradita karakteristike për këtë krahinë.

Më shumë nga rubrika

Ansambli “Lugina e Trëndafilit” u bë fituesi i madh i festivalit të 6 ndërkombëtar folklorik, muzikor dhe të vallëzimit “Dekorata e Beogradit”

Dhe sivjet ansambli “Lugina e trëndafilit” nga qyteti Karllovo i përforcoi sukseset e grupeve bullgare nëpër botë në një festival prestigjioz. Bashkatdhetarët tanë u kthyen me 2 dekorata nga festivali i 6 ndërkombëtar folklorik dhe muzikor..

botuar më 18-07-17 1.39.MD

Punishtja për endje dhe thurje pranon entuziastë në fshatin Manastir

Kujdestarë të entuziazmuar të simboleve bullgare do të ndërmarrin një udhëtim në të kaluarën, ku do t’i  takojnë nga afër traditat dhe me duart e veta do të krijojnë sende të ndryshme ashtu siç kanë bërë njerëzit për breza të tëra me radhë. Në..

botuar më 18-07-07 1.10.MD

Në pritje të “Ditës së Shën Pjetrit me valle” në fshatin Jagodovo

Për herë të nëntë me radhë sivjet fshati Jagodovo (Bullgari Qendrore) do të jetë mikpritës i Festivalit folklorik kombëtar për valle popullore “Në ditën e Shën Pjetrit me valle”, i cili mbledh mijëra adhurues dhe interpretues të folklorit bullgar...

botuar më 18-06-27 1.20.MD