Deri në korrik Bullgaria do të bëjë lutje për “dhomën e pritjes së eurosë”

Foto: EPA/BGNES

Ministri i financave Vlladisllav Goranov tha para gazetarëve të huaj në Sofja, se pret deri në korrik Bullgaria të paraqesë lutje për përfshirjen në mekanizmin e përgatitjes së anëtarësimit në eurozonën, i njohur si ERM-2. Agjencia Rojters rikujton, se për pranimin në ERM-2 tashmë filluan bisedime me Bankën Qendrore Evropiane dhe vendet anëtare. Agjencia thekson gjithashtu, se Komisioni Evropian dhe personalisht kryetari i tij Zhan-Klod Junker tashmë deklaruan, se përkrahin planet e Bullgarisë dhe do t’i japin asaj ndihmë teknike dhe eksperte në këtë drejtim.


Më shumë nga rubrika

Në Sofje po zhvillohet Asambleja Digjitale 2018

Kryeministri Bojko Borisov dhe komisionarja evropianе mbi ekonominë digjitale Maria Gabriel inauguruan në Sofje Asamblenë Digjitale 2018. Forumi dyditor është ngjarja më e madhe   nga kalendari i Presidencës Bullgare të Këshillit të BE-së, kushtuar..

rinovuar më 18-06-25 7.09.MD

Ekaterina Zaharieva: Mungon unanimitet Maqedonia dhe Shqipëria të ftohen nesër për bisedime dhe aderim ndaj Bashkimit Evropian

Presidenca Bullgare e Këshillit të Bashkimit Evropian do të propozojë nesër që Maqedonia dhe Shqipëria të ftohen për bisedime për aderim ndaj Bashkimit Evropian. Këtë e njoftoi përpara gazetarëve bullgar në Luksemburg zëvendëskryeministrja..

botuar më 18-06-25 6.53.MD

Veprat nga arkivat e Galerisë Kombëtare të Bullgarisë tanimë dhe online

Afro 100 vepra të Galerisë Kombëtare tanimë mund të shikohen online në platformën e Google nga njerëzit nga e gjithë bota. Bashkëpunimi qe i shpallur përpara disa muajve dhe që sot është fakt. Kuratorët e galerisë kanë zgjedhur një ekspozitë virtuale..

botuar më 18-06-25 4.18.MD