U nënshkrua marrëveshja për projektin më të madh bullgar në kuadrin e Planit Juncker

Uzina "Biovet" në qytetin Peshtera
Foto: arkiv

Gjatë ditës së dytë të vizitës së Kolegjiumit të Komisionit Evropian në Sofje u nënshkrua marrëveshja për projektin më të madh në Bullgari deri tani në kuadrin e Planit Juncker.

Me një kredi për 100 miliona euro, të garantuar nga Fondi Evropian për Investime Strategjike, do të ndërtohet një ndërmarrje për produkte bujqësore dhe medikamente “Biovet”. Në saj të këtij investimi do të krijohen 210 vende të reja pune në një rajon rural bullgar.


Më shumë nga rubrika

Aeroplan privat nisi nga Aeroporti i Sofjes pa kontrollim të udhëtarëve

Një aeroplan privat me 6 veta në bord, i cili më 13 korrik fluturoi nga Bullgaria për në Greqi, nuk u kontrollua nga autoritetet kufitare bullgare në Aeroportin e Sofjes. Faji është i operatorit përgjegjës për fluturimin i cili nuk e informoi Ministrinë..

botuar më 18-07-17 6.42.MD

Akademia “Alegra” mblodhi në qytetin Ruse muzikantë të rinj nga 19 vende

Edicioni i dytë i Akademisë Ndërkombëtare Muzikore “Alegra” mblodhi në qytetin Ruse më se 50 muzikantë të rinj nga 19 vende. Në kuadrin e kësaj veprimtarie, e cila zgjatet deri më 23 korrik, krahas klasave të mjeshtërve jepen edhe koncerte falas për..

botuar më 18-07-17 4.36.MD

Ekipi bullgar u prezantua shumë mirë në Turneun e VI-të Ndërkombëtar për Natyralistë të Rinj

Me sukses për ekipin kombëtar bullgar të shkencave natyrore përfundoi Turneu i VI-të Ndërkombëtar për Natyralistë të Rinj (Internacional Young Naturalists’ Tournament – IYNT), i cili u zhvillua në kryeqytetin e Gjeorgjisë – Tbilisi.15 ishin ekipet që u..

botuar më 18-07-17 4.27.MD