Junker: Bullgaria i zbaton të gjitha kushtet për aderimin në Shengen

Foto: BGNES

Kryetari i KE-së Zhan-Klod Junker deklaro se Bullgaria i zbaton të gjitha kushtet dhe është gati të aderohet në Shengen dhe në sallën e pritjes të euros ERM 2. Në një konferencë të përbashkët me Kryeministrin Bojko Borisov Junker e vlerësoi përparimin e konsiderueshëm të qeverisë bullgare në luftimin e korrupsionit gjatë disa viteve të fundit. Ka problem me korrupsionin, por një problem të tillë ka në shumë vende, ishte kategorik Junkeri. Sipas fjalëve të tij, për Evropën është me rëndësi të madhe përmirësimi i lidhjeve me Ballkanin Perëndimor dhe me Turqinë. Mirëpo, Junkeri ishte kategorik se deri në vitin 2020 nuk do të pranohen anëtarë të rinj në BE. Gjatë mandatit tjetër parlamentar do të ketë debate më konkrete sa i përket kësaj teme, që të ketë Ballkani Perëndimor një perspektivë më të qartë, vuri në dukje Junkeri.

Më shumë nga rubrika

Bullgaria përshëndet vendimin e Parlamentit në Shkup për ndryshimin e emrit të Maqedonisë

Me shumicën e kualifikuar 80 deputetë “pro”, sa 2/3-tat e nevojshme, Parlamenti në Shkup pranoi ndryshimet e Kushtetutës që ia hapin rrugën ndryshimit të emrit nga Republika e Maqedonisë në Republikën e Maqedonisë së Veriut. Ndryshimi i emrit, për të..

rinovuar më 18-10-20 2.09.MD

Bullgaria ia dorëzoi Rumanisë kryesinë e strategjisë së BE-së për rajonin pranë Danubit

Bullgaria ia dorëzoi Rumanisë kryesinë e strategjisë së BE-së për rajonin pranë Danubit. Zëvendës ministrja e zhvillimit regjional Denica Nikollova, koordinatore kombëtare e strategjisë, ia dorëzoi simbolikisht kryesinë – timonin e anijes, zotit Viktor..

botuar më 18-10-19 6.56.MD
Marija Gabriell

Komisioni Evropian do të investojë 1.5 miliardë euro në zhvillimin e intelektit artificial

Deri në vitin 2020 Komisioni Evropian do të investojë 1.5 miliardë euro në zhvillimin e intelektit artificial. Këtë e njoftoi në qytetin bregdetar Varnë komisionarja evropiane e ekonomisë dhe shoqërisë digjitale Marija Gabriell. Ajo merr pjesë në hapjen..

botuar më 18-10-19 6.08.MD