Parlamenti bullgar do të marrë pjesë aktive në diskutimin për të ardhmen e Bashkimit Evropian

Cveta Kakajançeva dhe Zhan-Klod Junker
Foto: BGNES

Në Sofje u zhvillua takimi i Kryetarit të Komisionit Evropian Zhan-Klod Junker dhe Kolegjiumit të komisionerëve evropianë me udhëheqjen e Kuvendit Popullor dhe kryetarët e komisioneve parlamentare. Kryetarja e Parlamentit Cveta Karajançeva  i bindi mysafirët se Legjislatura e 44 e Kuvendit Bullgar do të marrë pjesë aktive në diskutimin për të ardhmen e Bashkimit Evropian. Sipas Karajançevës, më shumë se kurdoherë Evropa e Bashkuar ka nevojë  për  siguri, stabilitet, rritje ekonomike, bashkim social, një të ardhme të mirë për njerëzit e rinj, më shumë vende pune, aftësi konkurruese dhe një treg të zhvilluar digjital.


Më shumë nga rubrika

Bullgaria përshëndet vendimin e Parlamentit në Shkup për ndryshimin e emrit të Maqedonisë

Me shumicën e kualifikuar 80 deputetë “pro”, sa 2/3-tat e nevojshme, Parlamenti në Shkup pranoi ndryshimet e Kushtetutës që ia hapin rrugën ndryshimit të emrit nga Republika e Maqedonisë në Republikën e Maqedonisë së Veriut. Ndryshimi i emrit, për të..

rinovuar më 18-10-20 2.09.MD

Bullgaria ia dorëzoi Rumanisë kryesinë e strategjisë së BE-së për rajonin pranë Danubit

Bullgaria ia dorëzoi Rumanisë kryesinë e strategjisë së BE-së për rajonin pranë Danubit. Zëvendës ministrja e zhvillimit regjional Denica Nikollova, koordinatore kombëtare e strategjisë, ia dorëzoi simbolikisht kryesinë – timonin e anijes, zotit Viktor..

botuar më 18-10-19 6.56.MD
Marija Gabriell

Komisioni Evropian do të investojë 1.5 miliardë euro në zhvillimin e intelektit artificial

Deri në vitin 2020 Komisioni Evropian do të investojë 1.5 miliardë euro në zhvillimin e intelektit artificial. Këtë e njoftoi në qytetin bregdetar Varnë komisionarja evropiane e ekonomisë dhe shoqërisë digjitale Marija Gabriell. Ajo merr pjesë në hapjen..

botuar më 18-10-19 6.08.MD