Bullgaria do të punojë për rritjen e sigurisë së qytetarëve të Bashkimit Evropian

Foto: BGNES

Ministri i Punëve të Brendshme Valentin Radev shqyrtoi me Komisionerin Evropian për ndihmën humanitare dhe drejtimin në raste krizash Hristos Stilianidis  propozimin për ndryshimin e Mekanizmit për mbrojtjen civile të Bashkimit. Aksenti ishte mbi veprimtarinë parandaluese, aftësitë kolektive të Bashkimit Evropian dhe shteteve anëtare për reagim gjatë fatkeqësive. Ministri Radev nënvizoi se vendi ynë ka provuar se është një anëtar i besueshëm i Mekanizmit, duke ofruar ndihma vendeve të shumta.


Më shumë nga rubrika

Sot kisha kremton Shën Andonin e Madh

Ditën e sotme (17 janar) Kisha Ortodokse Bullgare ia kushton Shen Andonit të Madh. Festa quhet nga populli Dita e Andonit dhe në të njerëzit kryejnë rite të ndryshme për parandalimin e sëmundjeve dhe për shëndet. Festrojnë ata që mbajnë emrat..

botuar më 19-01-17 9.57.PD

Ekaterina Zaharieva: Bullgarët që jetojnë prej vitesh në Britaninë e Madhe nuk do të kenë problem me mbetjen e tyre për shkak të Brexitit

Ministria e Punëve të Jashtme po përgatiti një fushatë të madhe informative nëpërmjet së cilës të informojë të gjithë bullgarët si të veprojnë në skenarët e ndryshme për Brexit. Këtë e bëri të ditur Zëvendëskryeministrja dhe Ministre e Punëve të Jashtme..

botuar më 19-01-16 6.58.MD

Raport i BNR: Radio Bullgaria luajti rol të rëndësishëm si burim i informacionit për kryesinë bullgare të BE-së

Një rekord absolut prej 1 milionë dëgjuesve brenda një jave ka shënuar Radioja Kombëtare Bullare. Këtë e shpalli Drejtori i Përgjithshëm i Radios shoqërore Aleksandër Velev në një mbledhje të Këshillit të mediave elektronike. Ai prezantoi raportin për..

botuar më 19-01-16 4.42.MD