Shumica e bullgarëve kërkojnë më shumë rregulla dhe kontroll në vendpushime

Foto: BGNES

92% e bullgarëve të anketuar e pranojnë pozitivisht idenë për rregulla më të qarta në vendet, ku mblidhen më shumë turistë – këtë e tragon një analizë e bërë nga agjencia “Gallup”.

63% miratojnë propozimin për kategorizimin e plazheve. 39% kanë qëndrim pozitiv ndaj punës së Ministrisë së turizmit, 35% përkrahin mendimin e kundërt, të tjerët nuk mund të japin mendim. Duket se zhvillimi i turizmit dhe sportit dimëror miratohet nga shumica e qytetarëve dhe zgjerimi i infrastrukturës sportive në malet bullgare nuk pranohet si një problem. Sipas tyre problemi vjen nga mundësitë për zgjerimin e ndërtimit në zonat malore. 46% prej bullgarëve në moshë mbi 18 vjeç deklarojnë se gjatë 5 vjetëve të fundit kanë vizituar vendpushimeт detare bullgare. 20% kanë pushuar vetëm në vendpushime detare të huaja, kurse 2% kanë zgjedhur pushim malor jashtë Bullgarisë.

Më shumë nga rubrika
Nikolina Angellkova, Elzhbeta Benkovska dhe Zurab Pololikashvili

Nikolina Angellkova: Bashkëpunimi në fushën e turizmit do t’i rregullojë mosmarrëveshjet në Ballkan

Pallati Kombëtar i Kulturës u bë mikpritës i akoma një ngjarjeje nga kalendari i Presidencës Bullgare të Këshillit të Bashkimit Evropian. Fokusi këtë herë ishte mbi problemet dhe perspektivat për zhvillimin e sektorit turistik. Samiti kishte..

botuar më 18-02-14 4.12.MD

Qendra Inter Ekspo është mikpritëse e ekspozitës ndërkombëtare turistike “Pushim dhe SPA EKSPO”

Bursa turistike Ndërkombëtare “ Pushim dhe SPA EKSPO” është një nga  ekspozitat më të mëdha të cilat i kushtohen turizmit tek ne. Edicioni i sivjetshëm është i 35 i radhës , kurse pjesëmarrësit do të jenë mbi 360, si nga Bullgaria ashtu dhe nga..

botuar më 18-02-13 1.31.MD

Në se jeni të dhënë pas aventurave dhe natyrës së bukur – ejani në Bullgari

Bullgaria vazhdon të jetë një vend, në të cilin emocionet dhe aventurat janë të gjalla, një vend, në të cilin akoma mund të frekuentohen kënde, të cilat këmba e turistit nuk i ka shkelur. Ka fshatra, ku ritmi i jetës vazhdon të jetë i tillë siç..

botuar më 18-02-04 10.05.PD