Në qytetin Pleven zhvillohet ekspozita ndërkombëtare e bletarisë

Foto: BGNES

Me rastin e Dditës së bletarit – 10 shkurt, kur Kisha ortodokse bullgare nderon martirin Harallambi, në Pleven (Bullgari Veriore) zhvillohet ekspozita më e madhe e bletarisë, ku shumë prodhues kërkojnë tregje dhe lidhin marrëveshje. Sivjet marrin pjesë 170 firma. Stenda të veta kanë dhe prodhuesit e huaj, që vijnë nga 22 shtete nga tërë bota. Në hapjen e forumit është e pranishme Zv.Ministrja e bujqësisë dhe ushqimeve Verginia Krësteva. Theksi i edicionit të sivjetshëm është bletaria biologjike. Një e treta e prodhimit bullgar për eksport vjen nga firma të certifikuara për prodhimin e mjaltit organik. Dhe ky është mjalti që kërkohet më shumë në Evropë. Bullgaria disponon me ksuhte shumë të përshtatshme për prodhimin e mjaltit biologjik – shpjegojnë organizatorët.

Më shumë nga rubrika

27 vjet nga shpallja e Parkut Kombëtar “Rilla” për territor të mbrojtur

Drejtoria e Parkut Kombëtar “Rilla” shënon 27 vjet nga shpallja e parkut territor të mbrojtur. Ai është shtrirë në pjesët qendrore dhe më të larta të malit Rilla, në një territor me sipërfaqe të përgjithshme prej mbi 81 046 hektarë. Është shpallur më..

botuar më 19-02-21 1.04.MD

Ambasadorja Muriel Berset Kohen: Bullgaria është një vend në të cilin bëjnë takim kulturat e ndryshme

Më magjepsi dhe më pëlqeu së tepërmi shkrirja e kulturave, se ky është një vend, në të cilin botët e ndryshme gërshetohen. Në qendër të Sofjes  shikojmë kisha ortodokse, kishë katolike, xhami, sinagogë, krahas institucionevе politike. Përmes..

botuar më 19-02-21 11.47.PD

Institucionet i bashkojnë përpjekjet e tyre në mbrojtje të mjekëve nga shfaqjet e agresionit të shpeshtë

Rastet e shpeshta të sulmeve dhe rrahjeve mbi mjekët nga ana e pacientëve të tyre gjatë muajit e fundit, e shtynë Bashkimin e Mjekëve të Bullgarisë të rinis fushatën e vet kundër dhunës mbi mjekët, me të cilën i thonë se “Të shpëtosh është prirje..

botuar më 19-02-20 3.38.MD