Vim Venders vjen në Sofje me filmin e tij më rë ri

Foto: siff.bg

Vim Venders vjen tek ne për edicionin e 22-të të “Sofia Film Fest” me filmin e tij “Zhutja”, me të cilin u hap festivali i kinemasë në San Sebastian. Filmi është një histori dashurie. Personi më i madh i kinemasë së pavarur botërore do të organizojë një klasë mjeshtërore dhe do të paraqesë idetë e tij artistike para publikut bullgar.

Kjo do të jetë vizita e tij e dytë në Bullgari pas ardhjes së tij para 10 vjetësh me filmin “Fotografi në Palermo”. Gjashtë nga titujt më të mirë në karrierën e Vim Vendersit do të mund të shihen në programin e festivalit gjatë muajit mars.
Më shumë nga rubrika
Shkronjat glagolike. Sipas Shën Kirilit shkronja glagolike “A” duhej të ishte në formën e kryqit, sepse ai e konsideronte alfabetin si një vepër të shenjtë.

Alfabeti bullgar – trashëgimi kulturore me vlerë të jashtëzakonshme

Një prej ditëve më të respektuara në kalendarin tonë festiv është 24 maji – Dita e Shkronjave Bullgare, e Alfabetit Bullgar, të krijuar gjatë gjysmës së dytë të shekullit të IX. Kjo ditë na kthen disa shekuj më përpara, duke na rikujtuar për..

botuar më 18-05-24 9.10.PD

Përralla fëmijësh do të botohen në një libër

“Nga fëmijët për fëmijët” është një vëllim me përralla në faqet e të cilit do të udhëtoni deri në qytetin “Abetare”. Udhëtimi është në një kalë, i cili ëndërron për të qenë zebër. Fluturimi është mbi një guaskë breshke dhe mund të bëni pazar në..

botuar më 18-05-23 11.59.PD

Veprimtarët më të talentuar të kulturës morën dekoratën “Shekulli i artë”

Në vigjiljen e festës më të madhe të kulturës bullgare 24 maj Ministria e uulturës, e përfaqësuar nga Ministri Boill Banov, dorëzoi çmimet shtetërore “Shekulli i Artë”. Sipas traditës ceremonia u zhvillua në Galerinë Kombëtare “Pallati” , në..

botuar më 18-05-22 3.13.MD