Në kopshtin botanik universitar në Balçik janë mbledhur farat e 230 bimëve për shkëmbim shkencor

Foto: BGNES

Në INDEX SEMINUM për vitin 2018 janë përshkruar të gjitha llojet dhe kushtet specifike, në të cilat rriten bimët në Kopshtin botanik në qytetin bregdetar bullgar Balçik. Ai është pjesë e angazhimit të Bullgarisë, të lidhur me Konventën e Larmisë Biologjike nga viti 1992 për ofrimin e materialit gjenetik bimor për studime shkencore kombëtare dhe ndërkombëtare.

Në katalogun e ri janë përfshirë 88 lloje kaktusesh nga Kopshti në Ballçik, shumica prej të cilëve mund të rriten në të hapur edhe gjatë periudhës së dimrit. Parku në Balçik ndodhet buzë detit, mirëpo vendi i tij është mbrojtur nga era e forta.

Më shumë nga rubrika
Снимка: БГНЕС

“Përrallat që udhëtojnë” i ftojnë njerëzit për t’i hapur zemrat e tyre ndaj fëmijëve-refugjatë

“ Kur isha vajzë e vogël nuk e dija asgjë për Palestinën dhe isha e sigurt se kam lindur në Liban. Më bëri përshtypje se nëna ime gjithmonë mbante me vete një kartë blu identiteti. Atje ishte shkruar “refugjat”. Atëherë e kuptova shkakun se pse..

botuar më 19-01-15 4.15.MD

Paqja – faktori më i rëndësishëm për ekzistencën e Evropës

„ Evropa po ndodhet në udhëkryq dhe e mira kur ndodhesh në udhëkryq është se mund të zgjedhësh rrugën e drejtë. Por ekziston rreziku që të nisësh në rrugën e gabuar ”, tha gjatë diskutimit “Tri perspektivat për të ardhmen e Evropës së bashkuar”..

botuar më 19-01-15 3.14.MD

Ngjarjet me adresë ballkanike

Zyrtarizohet emri “Republika e Maqedonisë së Veriut” Pas amendamenteve kushtetuese të miratuara nga Kuvendi në Shkup, Republika e Maqedonisë tashmë zyrtarisht quhet Republika e Maqedonisë së Veriut. Në sfondin e protestave me një..

botuar më 19-01-14 2.23.MD