Punëdhënësit ngulin këmbë për heqjen e kufizimeve për punonjësit nga vendet e treta

Foto: BGNES

Punëdhënësit mendojnë se propozimi i deputetëve nga koalicioni në pushtet për lejimin e më shumë punonjësve nga vende të treta në Bullgari nuk është i mjaftueshëm. Sipas propozimit në fjalë të huajit mund të jenë deri në 20 për qind të numrit të përgjithshëm të të punësuarve në një firmë, në vend të 10 përqindjeve të deritanishme. Mirëpo, punonjësit ngulin këmbë për heqjen e të gjitha kufizimeve, sepse aktualisht mungojnë afro gjysmë milion punonjës. Këtë e tha para Radios Kombëtare Kryetari i Asociacionit të Kapitalit Industrial në Bullgari Vasill Velev. Sidomos e ashpër është mungesa e kuadrove në lëmin e inxhinierisë, elektroteknikës, ndërtimit, turizmit.

Më shumë nga rubrika
Znj. Petkova bahskë me përfaqësues të konsorciumit Shah Deniz

Ministrja Petkova dhe përfaqësuesit e konsorciumit Shah Deniz shqyrtuan furnizimet e gazit natyror për Bullgarinë

Gjatë disa muajve të fundit puna mbi projektin për ndërtimin e interkonektorit Greqia – Bullgaria është intenzifikuar, tha Ministrja e Energjetikës Temenuzhka Petkova. Ky është një prioritet kryesor për qeverinë. Për të tretin vit me radhë qeveria..

botuar më 18-05-18 6.33.MD

Mе 11 për qind është rritur numri i turistëve te ne gjatë tre muajve të parë të vitit

Me 11 për qind është rritur numri i turistëve në Bullgari gjatë tre muajve të parë të vitit në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit 2017. Që nga janari deri në mars të këtij viti ata kanë qenë 1 200 000. Këtë e bëri të ditur në Plovdiv Ministrja e..

botuar më 18-05-18 5.40.MD

Kryetarja e Kuvendit Popullor Cveta Karajançeva: Mediat publike kanë një rol jashtëzakonisht të rëndësishëm kulturor, arsimor dhe publik

Roli i mediave publike në Bashkimin Evropian dhe e ardhmja e tyre – këto tema u shqyrtuan nga Kryetarja e Kuvendit Popullor Cveta Karajanceva dhe Drejtori i Përgjithshëm i Bashkimit Evropian të Radio Televizioneve Noel Curran. Miku është në Bullgari për..

botuar më 18-05-18 5.25.MD