Desi Andonova dhe dimensionet e shumta të dashurisë në koncertin saj më 14 shkurt

Foto: arkiv personal

Desi Andonova është një nga personat e njohur të skenës bullgare. Emri i saj është lidhur me disa projekte muzikore, ndër të cilat janë Phuture Shock dhe Sentimental Swingers. Gjatë muajve të fundit ajo punon me disa muzikantë të shkëlqyer, me të cilët incizon albumin e saj të parë. Me ta këngëtarja do të japë koncert në një nga klubet e njohura të natës në Sofje më 14 shkurt. Atëherë tek ne kemi të paktën dy arsye për festim – në këtë datë sipas kalendarit të vjetër julian kremtojmë Shën Trifon dhe ditën tradicionale të verës, kurse të rinjtë festojnë ditën e dashurisë. Titulli i koncertit është Love Sounds with Desy.
Për mua dashuria është themeli i jetës dhe ndoshta kjo ndihet në muzikën time – tha Desi. Mbase kjo është arsyeja, për të cilën më kanë fituar të këndoj pikërisht në Ditën e dashurisë. Sipas meje dashurinë duhet ta festojmë çdo ditë, jo vetëm një herë në vit. Kjo është një ndjenjë e mrekullueshme, ka aq shumë dimensione dhe unë kënaqem me secilin prej tyre. Sipas meje arti është një nga aspektet e dashurisë dhe ndoshta është ai më i rëndësishmi. Në koncertin tim kam përfshirë muzikë të krijuar nga unë gjatë viteve të fundit. Ajo tingëllon në mënyrë magjepsëse në pranin e muzikantëve, me të cilët po punoj: Vasill Vutev (perkusione), Bozhidar Vasilev (trombon), Dimitër Gorçakov (piano) dhe Georgi Donçev (kontrabas). Secili prej tyre për mua është special dhe jam shumë e lumtur për këtë se jemi së bashku në studion e incizimeve. Me ta po punoj mbi albumin tim të parë dhe prania e tyre pranë meje është një frymëzim i vërtetë. Kuptoj sa e rëndësishme është që të ndodhesh në  me momentin e duhur pranë njerëzve të duhur. Muajit e fundit ishin të vështirë sepse humbëm Ronin (Andronia Popova) – me të ishin mike që nga fëmijëria, këndonim së bashku në duon Sentimental Swingers. Ishte një goditje e fortë për të gjithë ne, për mua ishte një katharsis personal. Pas vdekjes së saj shkrova një këngë. Për tekstin më ndihmoi një miku im i huaj që dhe më duket se u bë shumë i bukur. Titulli është “One of the Stars”.
Me siguri fakti se kënga “One of the Stars” është në gjuhën angleze nuk është një barrierë ndërmjet këngëtares dhe publikut të saj. Në fakt pothuaj të gjitha këngët e Desi Andonovës janë në anglisht, kështu është edhe në albumin e ri.

Përgatiti në shqip: Jordanka Ivanova

Më shumë nga rubrika
“Eva Kuartet”

“A Filetta” dhe “Eva Kuartet” kërkojnë pikëtakimet në dy tradita krejt të ndryshme

Gjatë tetorit të vitit 1978 të bashkuar nga dashuria ndaj këndimit në shumë zëra karakteristik për ishullin Korsika, gjashtë këngëtarë krijuan “A Filetta”. Krahas veprimtarisë aktive lidhur me koncertet, në vitin 1989 (bashkë me Svegliu Calvese) e..

botuar më 18-02-20 10.29.PD

“Të rinjtë në operë”

Bullgaria u bë shteti i parë-mikpritës i realizimit të projektit dyvjetor ndërkombëtar “Të rinjtë në operë”. Ky është projekti i parë bullgar për bashkëpunim në fushën e kulturës “Evropa kreative”, i miratuar për të marrë bashkëfinancim nga Bashkimi..

botuar më 18-02-17 12.15.MD
“Paliev’s sparkles”

Koncerti i fëmijëve me veprat e profesorit Dobri Paliev

Nxënësit e talentuar nga Shkolla muzikore “Ljubomir Pipkov” kanë përgatitur një program   interesant me veprat e profesorit Dobri Paliev. Koncerti i tyre do të zhvillohet më 18 shkurt në sallën “Bullgaria”. Kjo është ngjarja e parë, kushtuar..

botuar më 18-02-16 12.22.MD