Komisioni Qendror i Zgjedhjeve propozon shtyrjen e votimit elektronik

Foto: arkiv

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve propozoi shtyrjen e votimit elektronik. Ai e bëri këtë rekomandim pas zhvillimit të gjashtë simulimeve të një votimi të tillë. Sipas planit, votimi elektronik duhet të mbahet për herë të parë në zgjedhjet për Parlamentin Evropian gjatë vitit 2019. Sipas Komisionit Qendror të Zgjedhjeve me votimit e largët elektronik minimizohen rreziqet nga humbja e votave dhe është më rehatshëm, por në të njëjtën kohë ka nevojë për aftësi specifike kompjuterike për shkak të hapave suplementarë lidhur me garantimin e sigurisë. Përveç kësaj risku nga kontrollimi i votës gjatë votimit elektronik është më i madh, sesa gjatë votimit me fletëvotimet prej letre.

Më shumë nga rubrika

Bullgaria shënon 145 vjet nga vdekja e Apostullit të lirisë

Më 19 shkurt 2018 mbushen 145 vjet nga vdekja e heroit nga lëvizja nacionalçlirimtare e Bullgarisë-Vasill Levski, i quajtur akoma Apostulli i lirisë. Festimet filluan akoma në mëngjes me recitime të fëmijëve , të cilët anëtarësojnë në klubet..

botuar më 18-02-19 10.47.PD

Që sot fillojnë Kreshmët e Mëdha

Që sot, shtatë javë me radhë përpara Pashkës, e cila sivjet është më 8 prill, fillojnë Kreshmët e Mëdha. Kreshma e Pashkës u rikujton besimtarëve për kreshmën 40 ditësh të Zesu Krishtit në shkretëtirë. Kjo është kreshma më e rëndësishme   nga të..

botuar më 18-02-19 10.31.PD
Ndërtesa e Ministrisë së Punëve të Jashtme në Sofje

MPJ informon për dy bullgarë të vrarë në Pretori

Ministria e Punëve të Jashtme njoftoi se më 13 shkurt Ambasada bullgare në Pretori (të Republikës së Afrikës së Jugut) ka marrë informacion jozyrtar për dy shtetas bullgarë të qëlluar për vdekje në shtëpinë e tyre në Kejp Taun. Sipas burimeve..

botuar më 18-02-16 7.00.MD