“Po, Bullgaria” kërkon nga Presidenti veto mbi amendamentet e Ligjit për falimentimet bankare

Banka e falimentuar KTB
Foto: BGNES

Lëvizja “Po, Bullgaria” kërkoi nga Presidenti vendosjen e vetos mbi korrigjimet në Ligjin për falimentimet bankare, të miratuara nga Kuvendi Popullor më 9 shkurt. Projekti u shpall si një masë kundër vjedhjes së mëtejshme të bankës së falimentuar KTB (Banka Korporative Tregtare). Parashtruesit e tij janë tre deputetë nga Lëvizja për të Drejtat dhe Liritë – Jordan Conev, Hamid Hamid dhe Deljan Peevski. Sipas lëvizjes “Po, Bullgaria” ligji është në kundërshtim me parimet kryesore kushtetuese, si dhe me të drejtën evropiane. “Dispozitat e ligjit janë formuluar kështu qe të çojnë në kaos juridik” , theksohet gjithashtu në pozitën e lëvizjes “Po, Bullgaria”.

Më shumë nga rubrika
Menda Stojanova

Komisioni buxhetor hodhi poshtë veton e presidentit mbi ligjet tatimore

Komisioni parlamentar buxhetor hodhi poshtë veton e presidentit Rumen Radev mbi Ligjin për Ndryshimin dhe Shtimin e Ligjit për Tatimin e të Ardhurve të Korporatave. Neni më i diskutuar ishte lidhur me rritjen e tatimit për automobilat e vjetër. Kryetarja..

botuar më 18-11-15 5.45.MD
Bojko Borisov

Kryeministri bullgar do të marrë pjesë në takimin e tretë të nivelit të lartë në Selanik të Greqisë

Kryeministri Bojko Borisov do të marrë pjesë në takimin e tretë të nivelit të lartë në Selanik të Greqisë që do të mbahet më 15 dhe 16 nëntor. Forumi organizohet nga Bashkimi i Industrialistëve të Greqisë Veriore me mikpritjen e kryeministrit të vendit..

botuar më 18-11-15 5.22.MD

Kreu i shtetit për periudhën 2012-2017 Rosen Plevneliev u dekorua me Urdhrin e Legjionit të Nderit

Kreu i shtetit për periudhën 2012-2017 Rosen Plevneliev u dekorua me çmimin më të lartë të Franc ës – Urdhrin e Legjionit të Nderit. Dekorata u dorëzua në një ceremoni në Ambasadën e Francës në Bullgari nga ambasadori francez në vendin tonë Erik..

botuar më 18-11-15 4.18.MD