Bullgaria dhe Republika e Maqedonisë do të nënshkruajnë Protokollin për këmbimin e dokumenteve të ratifikimit të Traktatit të Fqinjësisë së Mirë

Foto: arkiv

Zëvendëskryeministrja dhe Ministre e Punëve të Jashtme Ekaterina Zaharieva dhe Ministri i Punëve të Jashtme i Republikës së Maqedonisë Nikola Dimitrov do të nënshkruajnë nesër Protokollin për këmbimin e dokumenteve të ratifikimit , me të cilat hyn në fuqi Traktati i Miqësisë, Fqinjësisë së Mirë dhe Bashkëpunimit midis Republikës së Bullgarisë dhe Republikës së Maqedonisë. Traktati u nënshkrua më 1 gusht të vitit të kaluar nga kryeministrat e dy vendeve tona Bojko Borisov dhe Zoran Zaev, kurse në fillim të këtij viti ai u ratifikua nga parlamentet e Bullgarisë dhe Maqedonisë. Me nënshkrimin e Protokollit për këmbimin e dokumenteve të ratifikimit do të mbarojë krejtësisht procedura e hyrjes së tij në fuqi.

Më shumë nga rubrika

Në Bullgari ishte hapur një zonë demonstrimiesh për tregti me mallra bujqësore me Kinë

Ministri i bujqësisë, ushqimeve dhe pyjeve Rumen Porozhanov inauguroi zonën e parë të demonstrimeve për tregti me mallra bujqësore me Kinë në kuadrin e nismës 16+1 me shtetet e Evropës Qendrore dhe Lindore. Projekti pilot ndodhet në hapësirën e..

botuar më 19-02-21 4.52.MD

Regjistrimi i popullsisë në Bullgari do të jetë gjatë vitit 2021

Parlamenti miratoi në lexim të dytë Ligjin për regjistrimin e popullsisë dhe të fondit të banesave në Bullgari gjatë vitit 2021. Si në vendet e tjera të BE-së, edhe te ne regjistrimi duhet të sigurojë informacion për numrin e saktë të popullsisë dhe të..

botuar më 19-02-21 2.05.MD

Bullgaria kërkon nga Komisioni Evropian ta ndryshojë një nga pyetjet e një ankete për përkatësinë gjinore

Sofja do të drejtojë një kërkesë ndaj Komisioni Evropian të ndryshojë një pyetje për përkatësinë seksuale në një anketë, e cila përdoret  në 28 vende nga bashkësia, deklaroi Ministri i Arsimit Krasimir Vëllçev. Formulari SELFIE i Komisionit..

botuar më 19-02-21 11.11.PD