Gjyshi Dobri – bamirësi më i madh i kishës bullgare, vdiq në moshën 103 vjeç

Gjyshi Dobri
Foto: BGNES

Sot, në moshën 103 vjeç, vdiq Gjyshi Dobri, i quajtur gjithashtu Shenjtori nga fshati Bajllovo. Gjyshi Dobri është një nga bamirësit më të mëdhenj privatë të kishave ortodokse bullgare. Megjithëse jetonte shumë varfër, gjatë tërë jetës së tij Gjyshi Dobri ka dhuruar mbi 40 000 euro. Këto janë mjete personale, si dhe mjete të marra nga njerëz të tjerë bujarë. Në vitin 2005 Gjyshi Dobri i dhuroi kishës “Shën Kiril dhe Metodij” në Bajllovo 5000 euro. Në vitin 2007 ai dhuroi 12 500 euro për restaurimin e Manastirit të Eleshnicës dhe të kishës në fshatin Gorno Kamarci. Në vitin 2008 bamirësi dhuroi mjete për remontin e kishës në Kallofer. Në vitin 2009 ai i dhuroi katedrales “Shën Aleksandër Nevski” 18 000 euro – ky është dhurimi më i madh nga një person fizik në historinë mbi 100 vjeçare të tempullit.

Më shumë nga rubrika

Protesta të reja bllokuan autostradën “Ljulin” për të tretën mbrëmje me radhë

Për të tretën mbrëmje me radhë autostrada “Ljulin” u bllokua nga banorët e qytetit Pernik me flamuj në dorë. Protesta e banorëve të qytetit është kundër qeverisjes së keqe të shtetit, çmimeve të larta të lëndëve djegëse dhe jetesës së shtrenjtë...

botuar më 18-11-14 7.17.MD
Gjeneral koloneli Andrej Bocev

Bullgaria dhe Armenia shqyrtuan mundësitë për stërvitje të përbashkëta ushtarake

Shefi i mbrojtjes gjeneral Andrej Bocev dhe shefi i shtabit të përgjithshëm të forcave të armatosura të Armenisë gjeneral koloneli Artak Davtjan shqyrtuan mundësitë për stërvitje të përbashkëta ushtarake. Takimi u zhvillua në kuadrin e vizitës zyrtare..

botuar më 18-11-14 7.10.MD

Disa godina emblemë do të ndriçohen me ngjyrë blu me rastin e Ditës Botërore të Luftimit të Diabetit

Gjatë Ditës së sotme të Luftimit të Diabetit disa godina emblemë, ndër të cilat është edhe Pallati Kombëtar i Kulturës në Sofje, do të ndriçohen këtë mbrëmje me ngjyrë blu – ngjyra e fushatës “Së bashku kundër diabetit”. Në Bullgari nga kjo sëmundje..

botuar më 18-11-14 6.15.MD