Bullgaria – pjesëmarrëse në takimin e ministrave të vendeve-pjesëmarrëse në Koalicionin global për luftimin e DAESH-it

Foto: EPA/BGNES

“Suksesi i Koalicionit global tregon efikasitetin e përpjekjeve tona të përbashkëta” – deklaroi Zëvendësministri i Punëve të Jashtme Todor Stojanov në konferencën e ministrave të vendeve-pjesëmarrëse në Koalicionin global për luftimin e të ashtuquajturit “Shtet Islamik”, bëri të ditur Agjencia Telegrafike Bullgare. Në konferencë u shqyrtuan vizionet për moslejimin e riaktivimit të DAESH-it në Irak dhe Siri, si dhe mënyrat për përkrahjen e proceseve të stabilizimit, reintegrimit dhe rimëkëmbjes. Të gjithë ishin të mendimit se puna e Koalicionit nuk është mbaruar dhe ka nevojë për përpjekje vendimtare, koherente dhe të koordinuara për shpartallimin e plotë të DAESH-it.

Më shumë nga rubrika
Nënpresidentja Ilijana Jotova

Interesi për marrjen e shtetësisë bullgare po mbetet

Nënpresidentja Ilijana Jotova bëri të ditur se tendenca që çdo vit gjithnjë e më shumë njerëz të kandidojnë për shtetësi bullgare po mbetet. Ky interes u forcua konsiderueshëm gjatë 15 viteve të fundit, që është lidhur me anëtarësinë e vendit tonë në..

botuar më 19-01-21 1.51.MD

Pas zgjidhjes së mosmarrëveshjeve lidhur me emrin shtetëror, vjen radha e çështjes së kishës maqedonase

Patriarku Neofit komentoi se akoma po punohet mbi emrin e shtetit të Maqedonisë. Kur do të saktësohen këto hollësira, do të zhvillohet sigurisht dhe çështja për Kryepeshkopatën e Ohrit. Përpara agjencisë BGNES përgjegjësi i Kishës Ortodokse..

botuar më 19-01-21 11.37.PD

Të krishterët kremtojnë martirin Shën Neofit

Më 21 janar Kisha Orthodokse Bullagre kremton shenjtorin Neofit. Liturgjia solemne hyjnore e mbajtur me rastin e festës në katedralen e kryeqytetit “Shën e Diela” ishte në krye me Patrikun e Kishës Orthodokse Bullgare Neofit, mbrojtësi i të..

botuar më 19-01-21 9.41.PD