Rajonet më të varfra të BE-së kanë nevojë për përkrahje

Parlamenti Evropian
Foto: EPA/BGNES

Projektet të cilët kontribuojnë për afrimin ekonomik dhe social midis regjioneve të BE-së duhet të mbeten prioritet në politikën e investimeve të BE-së. Kjo theksohet në një rezolutë miratuar nga Parlamenti Evropian. Përveç financimit me prioritet nga BE-ja, ato rajone kanë nevojë edhe për strategji, të cilat t’i japin perspektivë popullsisë. Eurodeputeti bullgar Georgi Pirinski tha, se në Evropë ka 47 rajone në prapambetje me papunësi të lartë, me varfëri, me përjashtim social dhe me pak investime. Rajonet në fjalë janë në tetë shtete të BE-së dhe ndahen në rajone me produkt të brendshëm bruto, i cili i afron atij të mesëm të BE-së, por me rritje të vogël (në Itali, Spanjë, Greqi, Portugali), dhe rajone me produkt i ulët i brendshëm, por me rritje të mirë (Bullgari, Rumani, Hungari, Poloni). Pothuajse çdo banor i gjashtë i BE-së jeton në një rajon në prapambetje (83 milion veta), prej të cilëve 32 milion në rajone me të ardhura të ulëta dhe 51 milion – në rajone me rritje të vogël.

Më shumë nga rubrika

Punëdhënësit: Brenda disa javësh mund të prishen kontratat me termocentralet amerikane

Takimi i tretë i radhës mbi problemet në energjetikë u zhvillua nga organizatat e punëdhënësve pranë kryeministrit Bojko Borisov. Nga Dhoma Ekonomike Bullgare informojnë se është arritur “pajtim, se duhet të ndërmerren masa urgjente  për ndërprerjen e..

rinovuar më 18-03-16 5.53.MD

Ekaterina Zaharieva: Bashkimi Evropian do që të përkrahë 6 vendet e Ballkanit Perëndimor me projekte konkrete

Në forumin në Sarajevë të Bosnjë dhe Hercegovinës u mblodhën ministrat e jashtëm të Shqipërisë - Ditmir Bushati, të Bosnja dhe Hercegovinës - Igor Cërnadak, të Kosovës - Behgjet Pacolli, të Republikës së Maqedonisë - Nikola Dimitrov, të Serbisë - Ivica..

botuar më 18-03-16 5.08.MD

Kryeministri Borisov u takua me drejtoreshën e ardhshme ekzekutive të Evropolit Katrin de Boll

Luftën me terrorizmin, me trafikun e njerëzve, shpërdorimin me instrumentet e pagesave dhe krimet kompjuterike ka shqyrtuar kryeministri Bojko Borisov gjatë takimit të tij në Sofje me drejtoreshën e ardhshme ekzekutive të Evropolit Katrin de Boll..

rinovuar më 18-03-16 4.48.MD