Bullgaria nuk ka mbrojtur produkte tradicionale në Regjistrin Evropian

Momçill Nekov
Foto: BGNES

“Bullgaria shkel legjislacionin evropian, sepse nuk ka mbrojtur produkte tradicionale si kosi dhe djathi i bardhë në Regjistrin Evropian të Skemave për Cilësi të Produkteve Bujqësore dhe Ushqimeve”. Këtë e tha për Radion Kombëtare Bullgare eurodeputeti Momçill Nekov. Ka vetëm dy produkte bullgare në këtë regjistër – vaji i trëndafilit dhe suxhuku i qytetit Gorna Orjahovica. Për krahasim Italia ka mbrojtur më se 300 produkte, Greqia – 106. Momçill Nekov paralajmëroi, se vendi është i kërcënuar nga gjoba, ndërsa kosi bullgar mund të humbë mbrojtjen si produkt tradicional.

Më shumë nga rubrika

Mbrojtja e kufijve të jashtme të BE-së duhet të përforcohet mendon presidenti bullgar

Që nga fillimi i krizës me migrantët Bullgaria kishte një sjellje më të arsyeshme se sa shumë shtete evropiane. Mbrojtja e kufijve të jashtme të BE-së duhet të përforcohet pa kompromis, këtë e tha presidenti Rumen Radev në Bratislavë në një konferencë të..

rinovuar më 18-06-19 6.43.MD

Evropa të jetë e hapur për migrantët nga të cilët ka nevojë, mendon zëvendës kryetari i Komisionit Evropian Timermans

Gjatë konferencës së komisioneve të çështjeve evropiane të parlamenteve të BE-së në Sofje zëvendës kryetari i Komisionit Evropian Frans Timermans theksoi, se presidenca bullgare kaloi me sukses. Pyetjes së Radios Kombëtare Bullgare për zgjidhjen e..

botuar më 18-06-19 5.48.MD
Zonjat Zaharieva dhe Hopkins

Forum i kushtuar daljes së Britanisë së Madhe nga BE-ja

Bullgaria iu shpreson një variant më të butë në ndarjen me Britaninë e Madhe. Këtë e tha ministrja e jashtme Ekaterina Zaharieva në një forum i kushtuar daljes së Britanisë së Madhe nga BE-ja. “Mendojmë, se do të jetë mirë të mbetet udhëtimi pa viza...

botuar më 18-06-19 3.35.MD