Bullgaria dhe Estonia diskutuan mundësitë për thellimin e bashkëpunimit ushtarak

Foto: mod.bg

Zëvendës ministri i rendit shoqëror dhe i sigurisë dhe ministër i mbrojtjes Krasimir Karakaçanov mori pjesë në takimin e ministrave të mbrojtjes të shteteve të formatit B 9, që u mbajt më 13 mars në Bukuresht. Në takim delegacionet e Bullgarisë, Çekisë, Estonisë, Letonisë, Lituanisë, Polonisë, Rumanisë, Sllovakisë dhe Hungarisë diskutuan çështje të lidhura me plotësimin e vendimeve të nivelit të Samitit të NATO-së në Varshavë vitin 2014. Në kuadrin e forumit ministër Karakaçanov zhvilloi një takim dypalësh me ministrin e mbrojtjes të Estonit Juri Luik. U diskutuan mundësitë për thellimin e bashkëpunimit në fushën ushtarake midis të dy vendeve.

Më shumë nga rubrika

Mbrojtja e kufijve të jashtme të BE-së duhet të përforcohet mendon presidenti bullgar

Që nga fillimi i krizës me migrantët Bullgaria kishte një sjellje më të arsyeshme se sa shumë shtete evropiane. Mbrojtja e kufijve të jashtme të BE-së duhet të përforcohet pa kompromis, këtë e tha presidenti Rumen Radev në Bratislavë në një konferencë të..

rinovuar më 18-06-19 6.43.MD

Evropa të jetë e hapur për migrantët nga të cilët ka nevojë, mendon zëvendës kryetari i Komisionit Evropian Timermans

Gjatë konferencës së komisioneve të çështjeve evropiane të parlamenteve të BE-së në Sofje zëvendës kryetari i Komisionit Evropian Frans Timermans theksoi, se presidenca bullgare kaloi me sukses. Pyetjes së Radios Kombëtare Bullgare për zgjidhjen e..

botuar më 18-06-19 5.48.MD
Zonjat Zaharieva dhe Hopkins

Forum i kushtuar daljes së Britanisë së Madhe nga BE-ja

Bullgaria iu shpreson një variant më të butë në ndarjen me Britaninë e Madhe. Këtë e tha ministrja e jashtme Ekaterina Zaharieva në një forum i kushtuar daljes së Britanisë së Madhe nga BE-ja. “Mendojmë, se do të jetë mirë të mbetet udhëtimi pa viza...

botuar më 18-06-19 3.35.MD