Pushimi me rastin e Pashkës: i shkurtër, por i leverdishëm për turizmin bullgar

Foto: BGNES

Gjatë festave të tanishme të lidhura me Pashkën, pritet dhe piku i parë i turizmit tek ne, megjithëqë stina e sporteve dimërore pothuajse po përfundon. Rreth 330 mijë bullgarë po bëhen gati të udhëtojnë në ditët festive, prej tyre 280 mijë në Bullgari. Priten dhe rreth 170 mijë të huaj të vizitojnë vendin tonë.

Sivjet Pashka e krishterë është më herët gjatë muajit prill dhe bie në një kohë pak më të ftohtë. Kjo është mirë për vendpushimet tona dimërore dhe jo dhe kaq – për ato detare, me qenë se ato janë në një pozicion më të mirë në fund të muajit prill – komentoi Rumen Draganov, drejtor i Institutit për Analiza  dhe Vlerësime në Turizëm. Por, vendpushimet tona detare kanë mundësi  të kompensojnë me qendrat e veta gjithnjë e më të zhvilluara për SPA dhe wellness. Rreth 40 hotele do të punojnë në det. Turizmi ynë propozon paketa me shërbime me çmime të leverdishme. Turistët bullgarë mund ti kalojnë këto 4 ditë të pushimit në vend kundrejt 295 leva për njeri /150 euro/.

Rreth 60 mijë nga klientët e huaj pritet të jenë rumunë, të cilët e zgjedhin rajonin verior të Detit të Zi. “Këta janë turistë, të cilët tanimë disa vite me radhë në periudhën e Pashkës  vizitojnë komplekset tona me hotele të kategorisë së lartë. Iu pëlqen produkti, si dhe përkatësia çmim-cilësi, dhe prandaj ata janë kthyer në miqtë tanë lujal“ – thekson profesori Stojan Marinov – anëtar i Këshillit Drejtues të Dhomës së Turizmit të qytetit Varna.

Më shumë nga rubrika

Festival në fshatin Nareçenski Bani prezanton shijet e malit Rodopa me gjellën tipike “patatnik”

Në gazhinën bullgare gjella e quajtur “patatnik” është një ushqim karakteristik për rajonin e malit Rodota. Ajo gatuhet me patate, qep, krip dhe nenexhik. Piqet në tavë mbi sobë druri ose në furrë. Emri i këtij ushqimi vjen nga patate – ashtu siç..

botuar më 18-07-21 9.00.PD

Në Kjustendill krijuan një udhërrëfyes audio

Kristijan Vaklinov dhe Anatoli Kostov nga shoqata “Për hekurudhën me trase të ngushtë” krijuan një udhërrëfyes audio për tërë itinerarin e trenit “Rodopi”. Ai përfshin 23 pika – nga stacioni i qytetit Pazarxhik deri në atë të fshatit Dobrinishte. Kjo..

botuar më 18-07-15 11.55.PD

Të ardhurat nga turizmi ndërkombëtar në Bullgari shënojnë rritje të madhe

Sipas të dhënave të Bankës Popullore Bullgare, të ardhurat nga turizmi ndërkombëtar në Bullgari gjatë katër muajit e parë të vitit 2018 janë afro 11% më të larta krahas periudhës janar-prill një vit më parë. Turistët e huaj i kanë tejkaluar 1.772..

botuar më 18-07-07 11.45.PD