Interesi ndaj Bullgarisë si kryetare e rotacionit të Këshillit të Bashkimit Evropian është i madh, është kategorike Liljana Pavllova

Foto: parleu2018bg.bg

Të suksesshëm janë 3 muajt e parë nga Presidenca Bullgare e Këshillit të Bashkimit Evropian, sipas ministres së resorit Liljana Pavllova. Përpara Komisionit parlamentar mbi çështjet evropiane ajo llogariti arritje në dobi të të gjithë qytetarëve evropianë. 100 ngjarje nga të gjitha 324 të parashikuarat në kalendarin e Presidencës Bullgare janë të zhvilluar për 3 muajt e parë në Sofje, me pjesëmarrjen  e afro 10 000 delegatëve. Ekspertët tanë në Bruksel punojnë me këmbëngulje rreth programit legjislativ, janë të zhvilluar 700 mbledhje të organeve të punës të Këshillit të Bashkimit Evropian, përgjithësoi Liljana Pavllova. Kemi arritur një përparim në debatin mbi ruajtjen e politikës së kohezionit në buxhetin e ri evropian, mbi reformën e sistemit të përbashkët evropian i azilit dhe mbi tema të tjera të rëndësishme.

Duke plotësuar prioritetin kryesor të Presidencës Bullgare - perspektivën evropiane të Ballkanit Perëndimor – punohet me ngulm për përgatitjen e Samitit gjatë muajit maj, gjatë kohës së të cilit  do të pranohet deklarata e Sofjes me projekte dhe angazhime konkrete  të vizituara qartë. Gjatë kohës së Presidencës Bullgare deri në këtë moment janë pranuar tekstet përfundimtare mbi regjistrimet e rëndësishme si: rregullore për klimën, direktivat për efikasitet energjetik të godinave, për mbeturinat, rregullore për bllokimin gjeografik gjatë onlajn blerjeve e të tjera. “Me datë të sotme, kur Presidenca Bullgare është në mesin e vet, mund të them se, interesi ndaj vendit tonë dhe veprimtarisë sonë si një kryetare e rotacionit është i madh”, nënvizoi Pavllova. Ajo saktësoi, se për 2 muajt e parë janë llogaritur pothuajse 18 000 materiale në mediat, të lidhura me presidencën, nga të cilët vetëm 5.6 % janë negative. Priten dhe 1000 medie të akredituara ndërkombëtare në Takimin e Nivelit të Lartë në Sofje më 16-17 maj. Janë regjistruar mbi 40 mijë shikime të drejtpërdrejta të mbledhjeve bazë nga Presidenca Bullgare. Një fakt pozitiv është se, kryesisht njerëzit midis 25-34 vjeç e shikojnë onlajn portalin e presidencës.

Më shumë nga rubrika

Këshilli Konsultativ i Sigurisë Kombëtare prapë u bë vend për konfrontim politik

Këshilli Konsultativ i Sigurisë Kombëtare pranë presidentit të republikës më 19 prill mbajti një mbledhje të vazhdueshme për të diskutuar çështje, tashmë të shqyrtuara në kuadrin e tij, e pikërisht modernizimin e ushtrisë dhe rreziqet për..

botuar më 18-04-20 1.00.MD
Federica Mogherini bëri thirrje për pjesëmarrje të të gjitha vendeve nga BE-ja dhe Ballkani Perëndimor në samitin më 17 maj

Përgatitja për samitin BE-Ballkani Perëndimor hyri në fazën vendimtare

Në raportin për Ballkanin Perëndimor Komisioni Evropian bëri rekomandime për fillimin e bisedimeve me Maqedoninë dhe Shqipërinë për aderimin e tyre. Vendimi përfundimtar sa i përket kësaj çështjeje pritet më vonë këtë vit, por vetë rekomandimi..

botuar më 18-04-18 3.28.MD

Liljana Pavllova: Brenda tre muajve që është në krye të BE-së Bullgaria përfitoi shumë dobi për shtetasit evropianë

Kaluan tre muaj që nga fillimi i Presidencës Bullgare të Këshillit të BE-së, e para për vendin tonë. 62 ditë të punës, plotë takime të shumta të nivelit të lartë dhe mbledhje të grupeve të punës si në Sofje ashtu edhe në kryeqytetet e BE-së –..

botuar më 18-04-13 12.11.MD