Fotografi Nikolla Mihov përpiqet të kuptojë se pse Mona Liza u bë “yll” i selfi-manisë

Foto: Nikolla Mihov

Një selfi me Mona Lizën është hiti ndër turistët botërorë, të cilët vizitojnë muzeun Luver të Parisit dhe magjepsen nga buzëqeshja enigmatike e kryeveprës së Leonardos. Para disa dekadash reaksionet ishin thjesht një shikim më i thelluar, por sot mania për selfi me kryeveprën e piktorit të madh po përhapet gjithnjë e më shumë. Fotografi Nikolla Mihov, i cili banon dhe punon në Sofje dhe Paris, i ka kushtuar 4 vjet prej punës së vet kësaj manie.

Turistët po bëhen gjithnjë e më të ekzaltuar, ndryshon pamja e tyre – evropianë, amerikanë dhe kohët e fundit – aziatikë, gjë që ndoshta është një pasqyrim i kontekstit ekonomik. Për këtë projekt po frymëzohem nga estetika e kuadrove të turistëve. Në çdo një prej fotografive mund të shihen pjesë këmbe, dore, veshi dhe kjo është pjesë e atmosferës së tërësishme” – thotë fotografi Nikolla Mihov.

Ekspozita “Liza ime” mund të shihet deri më 2 maj në galerinë Synthesis në Sofje.

Më shumë nga rubrika

Kamen Vodeniçarov: Në filmin tonë për Sofjen tregojmë patriotët e vërtetë dhe ndërtimtarët e Bullgarisë bashkëkohore

Dokumentari “105 minuta në Sofje – historia e qytetit” tregon për ngjarje të rëndësishme nga historia tetëmijë-vjeçare të kryeqytetit të sotëm bullgar. Në këtë udhëtim në kohë ka gërmime arkeologjike, zgjidhje të mençura të problemeve urbanistike,..

botuar më 18-09-20 3.22.MD

Kumbimi i festivalit të XIV i Festivalit botëror të filmit vizatimor

Qendra e kongreseve dhe festivaleve në qytetin bregdatar Varnë (Bullgari Verilindore) ishte mikpritëse e edicionit të katërmbëdhjetë të Festivalit botëror të filmit vizatimor. „ Ky është një art aq i lirë, me aq shumë autorë kureshtarë,..

botuar më 18-09-18 4.00.MD
Hapja

Edicioni i 34-të i festivalit të arteve “Apolonia”

Qyteti i bukur bregdetar Sozopol për herë të 34-të ishte mikpritës i Festave të arteve “Apolonia”, të krijuara me idenë e violinistit Dimo Dimov nga kuarteti i shquar harkor “Dimov”. Ai, bashkë me zonjën Margarita Dimitrova dhe ekipin e tij vite..

botuar më 18-09-18 1.46.MD