Një ekspozitë me antika bullgare është në krye të klasifikimit për ekspozitë më të autoritetshme

Foto: BGNES

The Art Newspaper shpalli ekspozitën e Institutit Arkeologjik Kombëtare me Muze pranë Akademisë Bullgare të Shkencave “Ari i parë. Ada tepe: miniera më e lashtë e arit”, ekspozitën më të vizituar me tematikë antike gjatë vitit 2017. Klasifikimi është bërë në bazë të numrit të vizitave në ditë.

Ekspozita me artefakte bullgare, e cila ndjek zhvillimin e metalurgjisë gjatë epokës së bronzit, përpunimin e sendeve prej arit dhe bronzit dhe vendin e tyre në jetën e njerëzve, të cilët kanë jetuar në trojet bullgare, përfshin 333 zbulime të ndryshme – zbukurime dhe enë të arta, sende të bronzta, armë etj.

Ajo u hap për vizituesit e Muzeut të Historisë së Artit /KunsthistorischesMuseum/ në Vjenë në periudhën 7 mars – 25 qershor 2017 dhe tërhoqi 213 553 vizitues. Me ekspozitën bullgare Muzeu për Historinë e Artit në Vjenë doli përpara muzeve prestigjioze si British Museum, Palazzo della Gran Guardia, Neues Museum etj.

Më shumë nga rubrika

Anton Mitov, “Fshataret bëjnë pazar në Sofje”

Pallati i Arteve të Bukura i Sofjes na ofron një “udhëtim në kohë”

Për më shumë se 10 muaj (nga 1 marsi i vitit 2019 deri më 12 janar të vitit 2020) në qendër të kryeqytetit mund të shihet një ekspozitë origjinale me titull “Pallati për artin”. Ajo përbën një udhëtim në kohë, kur godina qendrore e Galerisë Kombëtare me..

botuar më 19-03-17 11.30.PD

Galeria e Arteve Figurative e Sofjes paraqet koleksionin e vet prej video-artit modern bullgar

Galeria e Arteve Figurative e Sofjes paraqet koleksionin e vet prej video-artit modern bullgar. Ekspozita paraqet seleksionimin e video-veprave prej fondit të galerisë, të cilat komentojnë probleme sociale në shoqërinë bullgare gjatë viteve të..

botuar më 19-03-16 10.35.PD

“Biseda për gra” në shtëpinë e Serjakovit

Në muajin më të butë dhe ledhatues, në të cilin festojmë ardhjen e pranverës dhe ditën e Shën Vangjelizmoit , shtëpia e vjetër e Serjakovit na ofron “Biseda për gra” – një ekspozitë me portretet e 27 zonjave me fytyra, fate dhe role të ndryshme jetike...

botuar më 19-03-14 3.43.MD