Takimet e kryeministrit bullgar në Prishtinë

Foto: BGNES

Rruga e vetme e Kosovës është drejt anëtarësimit në BE dhe NATO, shpalli presidenti i Republikës së Kosovës Hashim Thaçi para gazetarëve pas takimit të tij me kryeministrin bullgar Bojko Borisov. Kryeministri bullgar është për një vizitë pune njëditore në Prishtinë. Thaçi nënvizoi se vizita e Bojko Borisovit në kryeqytetin kosovar është vizita e liderit të një shteti mik. Ai e falënderoi kryeministrin bullgar për vëmendjen e treguar ndaj vendit të tij dhe për këtë se takimet e zhvilluara në Prishtinë do të kontribuojnë për marrëdhëniet e mira në regjion. “Bashkimi Evropian do të jetë i plotë vetëm atëherë kur Kosova dhe e tërë Evropa Juglindore të jenë pjesë e tij. Kjo nënkupton jo vetëm paqe e stabilitet, por edhe ngritje të mirëqenies së gjithmbarshme”, tha Hashim Thaçi.

“Me presidentin Vuçiç keni marrë mbi vete këtë barë të rënde, por duhet ta vazhdoni këtë rrugëtim” – nënvizoi Borisovi.

Kryeministrat e Bullgarisë dhe Kosovës Bojko Borisov dhe Ramush Haradinaj diskutuan zhvillimin e marrëdhënieve dypalëshe dhe domosdoshmërinë për fqinjësi të mirë në regjion, si një parakusht i rëndësishëm për qëndrueshmërinë dhe prosperitetin e Ballkanit. Takimi i dy homologëve u zhvillua në Prishtinë në kuadrin e vizitës atje të kryeministrit bullgar, informuan nga Zyra për mediat e Këshillit të Ministrave.Më shumë nga rubrika

Protesta e mjekëve gjatë kohës së Samitit të ministrave të shëndetësisë nga BE

Mjekët familjarë dalin në protestë të hënën para Pallatit Kombëtar të Kullturës në Sofje, duke kërkuar pakësimin e angazhimeve të tyre administrative. Me një deklaratë, drejtuar Ministrisë së shëndetësisë, protestuesit insistojnë gjithashtu..

botuar më 18-04-23 10.00.PD

Presidenti Rumen Radev apeloi për krijimin e qendrës koordinatave kombëtare për veprime gjatë fatkeqësive dhe krizave

Bullgaria duhet të ndryshojë qëndrimin e vet për  reagim gjatë fatkeqësive natyrore dhe krizave. Kemi nevojë për një qendër koordinatave, e cila në kohë reale të ofrojë informacion gjatë rasteve të rreziqeve për popullsinë. Këtë e deklaroi presidenti..

botuar më 18-04-20 5.57.MD

Kërkohen vendet më të bukura, të cilat Bullgaria t'i tregojë botës

Që sot, secili i cili di ndonjë vend të bukur dhe të panjohur në Bullgari dhe mendon se ai duhet të shikohet nga pjesa më e madhe e njerëzve, mund ta tregojë. Si një pjesë prej projektit të vet Share Bulgaria /“Dallo Bullgarinë”/..

botuar më 18-04-20 5.29.MD