Presidenti Rumen Radev: “më pak armë dhe më shumë dialog”

Presidenti Rumen Radev në Universitetin per Ekonomine Kombetare dhe Nderkombetare ne Sofie
Foto: BGNES

“Thirrja ime është – më pak armë dhe më shumë dialog” – tha presidenti Rumen Radev gjatë ligjëratës së tij të sotme, të mbajtur në Universitetin Ekonomik në Sofje. Këtë e deklaroi në përgjigje të pyetjes së një studenti ,të lidhur me operacionin ushtarak të SHBA-së, Britanisë së Madhe dhe Francës në Siri.

Ky operacion tregon se OKB-ja ka gjithnjë e më pak ndikim mbi proceset politike në botë, por në të njëjtën kohë askush nuk mund ta zëvendësojë këtë organizatë në marrëdhëniet ndërkombëtare. Kështu rreziku për botën shtohet, në vend që të ulet, komentoi Rumen Radevi. Më vonë u bë e qartë se datat e vizitës së tij në Moskë do të jenë 21 dhe 22 maj.

Vizita e presidentit rus në Bullgari deri tani është diskutuar vetëm në mënyrë parimore dhe akoma nuk është folur për periudha konkrete apo data, shpjegoi kreu i shtetit.


Më shumë nga rubrika

Kreu i Shtetit Rumen Radev: Çmimi Ndërkombëtar i Dukës së Edinburgut zhvillon të rinj të përgjegjshëm për të ardhmen

Shtatë të rinj bullgarë morën nga Presidenti Radev distinktivë të artë dhe certifikata prej Çmimit Ndërkombëtar të Dukës së Edinburgut. Dekorata dorëzohet për zhvillim të personalitetit dhe arritje. Çmimi ka tri nivele – bronz, argjend dhe ar. Në çdo..

botuar më 18-09-21 7.15.MD

Bojko Borisov: Bullgaria do të lehtësojë eksportin e armës pneumatike dhe të gjuetisë

Shteti do të lehtësojë procedurat administrative, të lidhura me prodhimin e armëve pneumatike dhe të gjuetisë. Këtë e tha në Gabrovo Kryeministri Bojko Borisov në hapjen e një prodhimi të ri në uzinën për komponentë për armë sportive dhe të gjuetisë të..

botuar më 18-09-21 5.26.MD
Çarshia e Samovodenes në Veliko Tërnovo

Veliko Tërnovo na fton në Festivalin e Zejeve Tradicionale

Katër ditë – nga sot deri më 24 shtator, do të vazhdojë Festivali i Zejeve “Nata e Çarshisë së Samovodenes" në kryeqytetin e vjetër bullgar Veliko Tërnovo. Në aktivitet, i cili gërsheton të kaluarën dhe të tanishmen në zejet, traditat, muzikën dhe në..

botuar më 18-09-21 4.27.MD