Trajnim në Sofje në fushën e Politikës së përbashkët për siguri dhe mbrojtje

Foto: arkiv

Që nga e hëna, 16 prill, deri më 20 prill 2018 Ministria e Mbrojtjes, Instituti Diplomatik pranë Ministrisë së Punëve të Jashtme, Akademia Ushtarake “G. S. Rakovski” dhe Qendra për studim, zhvillim dhe përmirësimin e aftësive të NATO-së për menaxhimin e krizave dhe për reagim në raste të fatkeqësive janë mikpritësit e të modulit të tretë të trajnimit të nivelit të lartë për Politikën e përbashkët të sigurisë dhe mbrojtjes të Bashkimit Evropian në kuadrin e programit të Kolegjit evropian të Sigurisë dhe Mbrojtjes, informuan nga Ministria e Mbrojtjes. Aktiviteti është pjesë e kalendarit zyrtar të Presidencës Bullgare të Këshillit të Bashkimit Evropian.


Më shumë nga rubrika

Inflacioni në Bullgari që nga fillimi i vitit është 2.7%

Instituti Kombëtar i Statistikës njofton se, indeksi i çmimeve të konsumit në Bullgari për muajin nëntor 2018 kundrejt tetorit 2018 është 99.9%, me fjalë të tjera inflacioni mujor është minus 0.1%. Inflacioni që nga fillimi i vitit(nëntor 2018..

botuar më 18-12-12 12.36.MD

MPJ me linjë emergjente telefonike për shkak të sulmit në Strasburg

Ministria e Punëve të Jashtme shpalli numër për thirrje emergjente për shkak të të shtënave në qendrën e Strasburgut. Shtetasit bullgarë mund të përdorin linjat telefonike të Ambasadës bullgare në Paris +33 1 45 51 85 90 dhe +33 1 45 51 85 90...

botuar më 18-12-12 12.15.MD
shkëmbinjtë e Bellogradçikut

Shkëmbinjtë e Bellogradçikut dhe Etëra janë mbajtësit e çmimeve vjetore në turizëm

Shkëmbinjtë e Bellogradçikut morën çmimin e posaçëm në kategorinë “Zgjedhja e bullgarëve” në ceremoninë e dorëzimit të çmimeve vjetore në fushën e turizmit. Çmimin në kategorinë “Shpirti i Bullgarisë” e mori muzeu etnografik në të hapur “Etëra” në..

botuar më 18-12-12 10.41.PD