Universiteti i Sofjes renditet në vendin e 855-të në botë

Universiteti i Sofjes
Foto: Ivajllo Mihajllov

Universiteti i Sofjes “Shën Kliment i Ohrit” zë vendin e 855-të në Klasifikimin e arritjeve akademike të universiteteve (URAP) për vitin 2017/2018, informuan nga Zyra për mediat e universitetit. 

Sistemi i klasifikimit URAP mbledh të dhënat e 4000 shkollave të larta dhe vlerëson arritjet e tyre akademike me fokus mbi veprimtarinë shkencore të universiteteve. Ai klasifikon 2500 universitetet më të mira në botë.

Universiteti i Sofjes është në vendin e 363-të në Evropë prej 835 universiteteve evropianë.


Më shumë nga rubrika

Kreu i Shtetit Rumen Radev: Çmimi Ndërkombëtar i Dukës së Edinburgut zhvillon të rinj të përgjegjshëm për të ardhmen

Shtatë të rinj bullgarë morën nga Presidenti Radev distinktivë të artë dhe certifikata prej Çmimit Ndërkombëtar të Dukës së Edinburgut. Dekorata dorëzohet për zhvillim të personalitetit dhe arritje. Çmimi ka tri nivele – bronz, argjend dhe ar. Në çdo..

botuar më 18-09-21 7.15.MD

Bojko Borisov: Bullgaria do të lehtësojë eksportin e armës pneumatike dhe të gjuetisë

Shteti do të lehtësojë procedurat administrative, të lidhura me prodhimin e armëve pneumatike dhe të gjuetisë. Këtë e tha në Gabrovo Kryeministri Bojko Borisov në hapjen e një prodhimi të ri në uzinën për komponentë për armë sportive dhe të gjuetisë të..

botuar më 18-09-21 5.26.MD
Çarshia e Samovodenes në Veliko Tërnovo

Veliko Tërnovo na fton në Festivalin e Zejeve Tradicionale

Katër ditë – nga sot deri më 24 shtator, do të vazhdojë Festivali i Zejeve “Nata e Çarshisë së Samovodenes" në kryeqytetin e vjetër bullgar Veliko Tërnovo. Në aktivitet, i cili gërsheton të kaluarën dhe të tanishmen në zejet, traditat, muzikën dhe në..

botuar më 18-09-21 4.27.MD