Distrikti federal Kolumbia njohu gjuhën bullgare si gjuhë e huaj në diplomat e arsimit të mesëm

Foto: arkiv

Departamenti i Arsimit pranë Distriktit federal Kolumbia në Uashington mori vednim të përfshijë gjuhën bullgare në programin “Certifikata e dygjuhësisë” /Seal of Biliteracy/.

Pas kalimit me sukses të provimit të gjuhës bullgare diplomat e maturantëve do të vërtetojnë se përveç gjuhës angleze, ata zotërojnë edhe gjuhën bullgare, informuan nga Zyra për mediat e Ministrisë së Punëve të Jashtme.

Më herët këtë muaj gjuha bullgare u njoh nga institucionet arsimore në shtetet Merilend dhe Virginia.


Më shumë nga rubrika

Kreu i Shtetit Rumen Radev: Çmimi Ndërkombëtar i Dukës së Edinburgut zhvillon të rinj të përgjegjshëm për të ardhmen

Shtatë të rinj bullgarë morën nga Presidenti Radev distinktivë të artë dhe certifikata prej Çmimit Ndërkombëtar të Dukës së Edinburgut. Dekorata dorëzohet për zhvillim të personalitetit dhe arritje. Çmimi ka tri nivele – bronz, argjend dhe ar. Në çdo..

botuar më 18-09-21 7.15.MD

Bojko Borisov: Bullgaria do të lehtësojë eksportin e armës pneumatike dhe të gjuetisë

Shteti do të lehtësojë procedurat administrative, të lidhura me prodhimin e armëve pneumatike dhe të gjuetisë. Këtë e tha në Gabrovo Kryeministri Bojko Borisov në hapjen e një prodhimi të ri në uzinën për komponentë për armë sportive dhe të gjuetisë të..

botuar më 18-09-21 5.26.MD
Çarshia e Samovodenes në Veliko Tërnovo

Veliko Tërnovo na fton në Festivalin e Zejeve Tradicionale

Katër ditë – nga sot deri më 24 shtator, do të vazhdojë Festivali i Zejeve “Nata e Çarshisë së Samovodenes" në kryeqytetin e vjetër bullgar Veliko Tërnovo. Në aktivitet, i cili gërsheton të kaluarën dhe të tanishmen në zejet, traditat, muzikën dhe në..

botuar më 18-09-21 4.27.MD