Një gjysmëmaratonë do të inkurajojë jetesën më të shëndetshme dhe aktive

Foto: runner.bg

Më se 500 veta janë regjistruar për pjesëmarrje në gjysmëmaratonën, e cila zhvillohet sot – 13 maj në kryeqytetin bullgar. Ajo përfshin katër disiplina, të përshtatshme për njerëz me përgatitje të ndryshme sportive – vrapim 600 metra, 5 dhe 10 kilometra dhe një distancë suplementare prej 21,1 kilometrash. Starti dhe finali i gjysmëmaratonës do të jetë në sheshin para katedrales “Shën Aleksandër Nevski”. Pjesëmarrja e fëmijëve dhe nxënësve është falas pas regjistrimit paraprak.

Në kuadrin e gjysmëmartonës është organizuar një ngjarje tjetër „Run4EU“, e organizuar nga Komisioni Evropian në Bullgari. Qëllimi i nismës është t’i inkurajojë njerëzit e rinj dhe kryesisht nxënësit të jetojnë më aktivisht.

Më shumë nga rubrika

Në botën përrallore prej qelqi të Momka Peevës

Bizhuteri prej qelqi, sende të ndryshme dhe prodhime të artit ndriçojnë me ngjyra të shumta në sajë të një bullgareje, e cila ka emigruar në Shtetet e Bashkuara me një ëndërr të vetme... të jetë gjyshe. Por 20 vjet më vonë firma e saj për ngjyra..

botuar më 18-08-19 11.45.PD

Asociacioni bullgar i kompanive të softuerit kërkon arsye për kthimin e bullgarëve të rinj në atdhe

Asociacioni bullgar i kompanive të softuerit filloi nismën "ЗАвръщането", (“PËRkthimin”) qëllimi i së cilës është kapërcimi i mungesës së specialistëve tek ne. Asociacioni filloi një anketë ndër bullgarët jashtë shtetit, në të cilën ata tregojnë për..

botuar më 18-08-19 10.15.PD

„Qeni i çalë“ – ndërtesa e parë bullgare në Antarktidë

Në gjirin jugor të Antarktidës ndodhet ishulli Livingstën, ku është ndërtuar baza polare bullgare “Shën Kliment i Ohrit”. Ekspedita e parë shkencore bullgare mbërriti në kontinentin e akullt gjatë pranverës së vitit 1988 dhe atëherë ajo vuri..

botuar më 18-08-17 4.48.MD