Afro 2/3 prej bullgarëve janë për anëtarësimin e vendeve të Ballkanit Perëndimor në BE

Foto: informo.bg

Afro 2/3 prej bullgarëve e përkrahin integrimin e vendeve të Ballkanit Perëndimor në Bashkimin Evropian dhe mendojnë se vendi ynë ka interes që ato të bëhen pjesë e familjes evropiane, bëri të ditur agjencia “Trend”. Siç duket integrimi evropian i Ballkanit Perëndimor konsiderohet si interes kombëtar, komentoi agjencia. 58 për qind e të anketuarve janë të mendimit se Bullgaria duhet t’i ndihmojë vendet e Ballkanit Perëndimor për aderimin e tyre në BE. Përkrahje më të madhe ka për aderimin e Maqedonisë (70 për qind) dhe të Serbisë (67 për qind), që sipas agjencisë “Trend” i detyrohet afërsisë kulturore dhe fetare me këto vende.

Më shumë nga rubrika
Kryeministri Bojko Borisov

Para Moskës Kryeministri Borisov do të vizitojë Zagrebin dhe Kievin

Kryeministri Bojko Borisov do të jetë për vizitë në Kroaci dhe Ukrainë më 26 dhe 27 maj, bëri të ditur zyra e shtypit pranë qeverisë. Javën tjetër Kryeministri do ta vizitojë Moskën. Data e vizitës së tij në kryeqytetin rus ende nuk është shpallur..

botuar më 18-05-25 6.00.MD

Doganat dogjën 366 kg narkotikë në një insinerator të Ministrisë së Mjedisit dhe Ujërave

366 lëndë narkotike, 250 kg prej të cilave marihuanë, 78 kg ekstazi, 18 kg heroinë, 9 kg amfetamina, 3 kg kokainë dhe 8 kilogramë të tjerë, u asgjësuan në insineratorin e Ministrisë së Mjedisit dhe Ujërave. Procedura e radhës e djegies u realizua vetëm..

botuar më 18-05-25 4.52.MD

Banka Popullore Bullgare pret që hyrja në ERM-2 t’i stimulojë reformat në Bullgari

Procesi i aderimit në eurozonë, i cili filloi me pjesëmarrjen në të ashtuquajturën “sallë pritjeje”, do të jetë katalizator i reformave në Bullgari dhe do të ndikojë favorshëm mbi ekonomi, pavarësisht nëse vendi është në bashkimin valutor, ose do të..

botuar më 18-05-25 4.05.MD