Të ardhurat mesatare për anëtar të një familjeje shënojnë rritje

Foto: EPA/BGNES

Të ardhurat mesatare për një anëtar të familjeje gjatë tremujorit të parë të vitit 2018 ishte 719 euro dhe në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit 2017 shënuan një rritje me 9.8 për qind. Në strukturën e të ardhurve të përgjithshme me kuotë më të lartë është rroga 56.3 për qind, të ndjekur nga pensionet 27.0 për qind, nga vetëpunësimi 6.7 për qind dhe nga asistenca sociale 3.0 për qind. Këtë e njoftuan nga Instituti Kombëtar Statistikor. Të ardhurat nga rroga janë 405 euro duke shënuar rritje me 11.5 për qind, të ardhurat nga pensione u rritën me 2.1 për qind dhe arritën 194 euro, të ardhurat nga ndihmat sociale u rritën deri në 21 euro. Shpenzimi i përgjithshëm për person të familjes gjatë tremujorit të parë të vitit 2018 ishte 646 euro dhe u rrit me 11.5 për qind në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit 2017.

Më shumë nga rubrika

Kryeministri bullgar do të jetë për vizitë në Rusi më 30 maj, bëri të ditur Kremlini

Vizita e Kryeministrit të Bullgarisë Bojko Borisov në Rusi do të mbahet më 30 maj, bëri të ditur TASS, duke u mbështetur te fjalët e Jurij Ushakovit, ndihmësi i Presidentit rus Vladimir Putin. Më 30 maj presim për vizitë pune Kryeministri i Bullgarisë..

botuar më 18-05-23 5.19.MD

Borisov dhe Zaev do të përulen së bashku para varrit të Shën Kirilit në bazilikën “Santa Maria Maggiore”

Kryeministri Bojko Borisov do të jetë për vizitë në Romë më 24 maj dhe në audiencë te Kreu i Kishës Rimokatolike Tërëshenjtëria e tij Papa Fraçesku më 25 maj. Rasti i vizitës është shënimi i 24 majit - Ditës së Shkrimit Sllav dhe Kulturës Bullgare. Për..

botuar më 18-05-23 5.13.MD

Domaini në alfabetin cirilik .ею – gjithnjë e më i njohur

Domaini në alfabetin cirilik .ею po fiton popullaritet gjithnjë e më të madh edhe gjatë vitit të dytë pas krijimit të tij para dy vitesh. Domainet .ею tashmë janë pothuajse 2000, kurse numri i përgjithshëm i damaineve të regjistruara në alfabetin..

botuar më 18-05-23 4.31.MD