GERB mbetet forca kryesore politike, sipas sondazheve të fundit sociologjike

Foto: arkiv

Sipas një sondazhi të agjencisë sociologjike “Mediana”, në qoftë se tani në Bullgari zhvillohen zgjedhje parlamentare, për partinë GERB do të votonin 25.8 për qind, për Partinë Socialiste Bullgare (BSP) – 22.6 për qind, për Lëvizjen për të Drejtat dhe Liritë (DPS) – 8.1 për qind, për Patriotët e Bashkuar (OP) – 6.7 për qind, GERB është para BSP-së me 3.2 për qind. Dy partitë e tjera, të cilat mund të jenë relativisht të qeta në qoftë se zhvillohen zgjedhje parlamentare para afatit, janë Lëvizja për të Drejtat dhe Liritë dhe Patriotët e Bashkuar. Mirëpo zgjedhje të tilla dëshirojnë vetëm 26 për qind prej të anketuarve, kurse 46 për qind prej tyre duan që qeveria ta përfundojë mandatin e vet, konstaton sondazhi i “Medianës”.

Më shumë nga rubrika

Kryeministri bullgar do të jetë për vizitë në Rusi më 30 maj, bëri të ditur Kremlini

Vizita e Kryeministrit të Bullgarisë Bojko Borisov në Rusi do të mbahet më 30 maj, bëri të ditur TASS, duke u mbështetur te fjalët e Jurij Ushakovit, ndihmësi i Presidentit rus Vladimir Putin. Më 30 maj presim për vizitë pune Kryeministri i Bullgarisë..

botuar më 18-05-23 5.19.MD

Borisov dhe Zaev do të përulen së bashku para varrit të Shën Kirilit në bazilikën “Santa Maria Maggiore”

Kryeministri Bojko Borisov do të jetë për vizitë në Romë më 24 maj dhe në audiencë te Kreu i Kishës Rimokatolike Tërëshenjtëria e tij Papa Fraçesku më 25 maj. Rasti i vizitës është shënimi i 24 majit - Ditës së Shkrimit Sllav dhe Kulturës Bullgare. Për..

botuar më 18-05-23 5.13.MD

Domaini në alfabetin cirilik .ею – gjithnjë e më i njohur

Domaini në alfabetin cirilik .ею po fiton popullaritet gjithnjë e më të madh edhe gjatë vitit të dytë pas krijimit të tij para dy vitesh. Domainet .ею tashmë janë pothuajse 2000, kurse numri i përgjithshëm i damaineve të regjistruara në alfabetin..

botuar më 18-05-23 4.31.MD