Presidenti Radev u takua me Drejtorin e Përgjithshëm të Bashkimit Evropian të Radio-Televizioneve

Foto: Ani Petrova

Mediat publike mbajnë përgjegjësi para qytetarëve për vendosjen e standardeve profesionale në gazetari dhe për trajtimin e temave me rëndësi sociale në një botë, ku vëzhgohet përqendrim gjithnjë e më i madh i mediave dhe financave. Kjo ishte pozita e përbashkët e Presidentit bullgar Rumen Radev dhe i Drejtorit të Përgjithshëm të Bashkimit Evropian të Radio-Televizioneve Noel Curran, të cilët u takuan sot në Presidencë. Në takim morën pjesë gjithashtu Drejtori i Përgjithshëm i Radios Kombëtare Bullgare Aleksandër Velev dhe Drejtori i Përgjithshëm i Televizionit Kombëtar Bullgar Konstantin Kamenarov. Presidenti Radev theksoi domosdoshmërinë për përmirësimin e legjislacionit të mediave në Bullgari për rritjen e transparencës së mediave dhe financimit të tyre.

Më shumë nga rubrika

Kryeministri bullgar do të jetë për vizitë në Rusi më 30 maj, bëri të ditur Kremlini

Vizita e Kryeministrit të Bullgarisë Bojko Borisov në Rusi do të mbahet më 30 maj, bëri të ditur TASS, duke u mbështetur te fjalët e Jurij Ushakovit, ndihmësi i Presidentit rus Vladimir Putin. Më 30 maj presim për vizitë pune Kryeministri i Bullgarisë..

botuar më 18-05-23 5.19.MD

Borisov dhe Zaev do të përulen së bashku para varrit të Shën Kirilit në bazilikën “Santa Maria Maggiore”

Kryeministri Bojko Borisov do të jetë për vizitë në Romë më 24 maj dhe në audiencë te Kreu i Kishës Rimokatolike Tërëshenjtëria e tij Papa Fraçesku më 25 maj. Rasti i vizitës është shënimi i 24 majit - Ditës së Shkrimit Sllav dhe Kulturës Bullgare. Për..

botuar më 18-05-23 5.13.MD

Domaini në alfabetin cirilik .ею – gjithnjë e më i njohur

Domaini në alfabetin cirilik .ею po fiton popullaritet gjithnjë e më të madh edhe gjatë vitit të dytë pas krijimit të tij para dy vitesh. Domainet .ею tashmë janë pothuajse 2000, kurse numri i përgjithshëm i damaineve të regjistruara në alfabetin..

botuar më 18-05-23 4.31.MD