Bullgaria dhe Serbia kanë shans të vërtetë të ndërtojnë një PKK të re mes qarqeve Montana dhe Pirot

Foto: arkiv

Ambasadori i Serbisë në Bullgari Vladimir Çurgus dhe udhëheqësi i Përfaqësisë së Komisionit Evropian tek ne Ognjan Zllatev shpallën se ka shans të vërtetë për ndërtimin e një pike të re të kontrollit kufitar ndërmjet Bullgarisë dhe Serbisë, e cila do t’i lidhë qarqet Montana (në Bullgari) dhe Pirot (në Serbi). Kështu distanca mes Bullgarisë Veriperëndimore dhe Serbisë Verilindore do të shkurtohet shumë.

Ishte diskutuar këtë se para 5 vjetësh numri i bullgarëve që kanë udhëtuar deri në Serbi ka qenë 40 mijë veta, kurse ai i serbëve, të cilët kanë vizituar Bullgarinë – 70 mijë veta. Për vitin e kaluar shifrat përkatëse janë 420 000 dhe 500 000. Pika e re kufitare do të ndërtohet me financimin evropian të parashikuar për zhvillimin e konektivitetit të rajonit.


Më shumë nga rubrika

Kreu i Shtetit Rumen Radev: Çmimi Ndërkombëtar i Dukës së Edinburgut zhvillon të rinj të përgjegjshëm për të ardhmen

Shtatë të rinj bullgarë morën nga Presidenti Radev distinktivë të artë dhe certifikata prej Çmimit Ndërkombëtar të Dukës së Edinburgut. Dekorata dorëzohet për zhvillim të personalitetit dhe arritje. Çmimi ka tri nivele – bronz, argjend dhe ar. Në çdo..

botuar më 18-09-21 7.15.MD

Bojko Borisov: Bullgaria do të lehtësojë eksportin e armës pneumatike dhe të gjuetisë

Shteti do të lehtësojë procedurat administrative, të lidhura me prodhimin e armëve pneumatike dhe të gjuetisë. Këtë e tha në Gabrovo Kryeministri Bojko Borisov në hapjen e një prodhimi të ri në uzinën për komponentë për armë sportive dhe të gjuetisë të..

botuar më 18-09-21 5.26.MD
Çarshia e Samovodenes në Veliko Tërnovo

Veliko Tërnovo na fton në Festivalin e Zejeve Tradicionale

Katër ditë – nga sot deri më 24 shtator, do të vazhdojë Festivali i Zejeve “Nata e Çarshisë së Samovodenes" në kryeqytetin e vjetër bullgar Veliko Tërnovo. Në aktivitet, i cili gërsheton të kaluarën dhe të tanishmen në zejet, traditat, muzikën dhe në..

botuar më 18-09-21 4.27.MD