Rritja e shkëmbimit të mallrave mes Bullgarisë dhe Rusisë për 2017-ën është 40%

Foto: arkiv

Gjatë vitit 2017 shkëmbimi bilateral i mallrave mes Bullgarisë dhe Rusisë ka shënuar rritje mbi 40%, duke tejkaluar shifrën 4,2 mlrd. dollarë.

Kjo u bë e qartë gjatë takimit në Sofje mes zëvendës-ministrit të ekonomisë Aleksandër Manolev dhe zëvendës-presidentit të Dhomës Ekonomike dhe Tregtare të Federatës Ruse Vladimir Padalko.

Medikamentet janë ndër mallrat kryesore, të cilat Bullgaria i eksporton në tregun rus. Një potencial të madh ka në fushën e inxhinierisë mekanike dhe në atë të materialeve ndërtimore. Sferat e tjera me interes të përbashkët janë parfumeria, kozmetika, prodhimi i verërave.

Do të vazhdojë bashkëpunimi i nivelit rajonal dhe zgjerimi i kontakteve të drejtpërdrejta mes ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme nga të dyja vendet.


Më shumë nga rubrika

Bojko Borisov dhe Mohamed Bin Rashed al Maktum shqyrtuan bashkëpunimin midis Bullgarisë dhe Emirateve të Bashkuara Arabe

Bashkëpunimi bilateral qe tema e bisedës të kryeministrit Bojko Borisov në Dubai me kryeministrin e Emirateve të Bashkuara Arabe Mohamed Bin Rashed alMaktum. Borisovi ka shprehur bindjen se të dyja vendet mund të bashkëpunojnë me sukses në disa..

botuar më 18-10-22 4.05.MD

Nënat e fëmijëve me aftësi të kufizuara përsëri në protestë me kërkesë për dorëheqjen e zëvendëskryeministrit Simeonov

Nënat e fëmijëve me aftësi të kufizuara   nga iniciativa “Sistemi na vret” përsëri dolën në protestë  përpara godinës së qeverisë me kërkesë për dorëheqje të zëvendëskryeministrit Valeri Simeonov. Shkak për veprimet e protestës u bënë fjalët e..

botuar më 18-10-22 2.39.MD

Prioriteti kryesor i projekt-buxhetit për vitin e ardhshëm është arsimi

Ministria e Financave botoi projektligjin për Buxhetin shtetëror të Bullgarisë për vitin 2019. Buxheti është llogaritur në kushtet e rritjes reale të Produktit të Brendshëm Bruto prej 3,7%, inflacionit 3% dhe papunësisë 4,8%. Deficiti i..

botuar më 18-10-22 1.48.MD