Eric Rubin: Armatimi i ri i forcave tokësore do të përmirësojë rolin e Bullgarisë në NATO

Amabasadori i SHBA-së në Bullgari Eric Rubin
Foto: BTA

Ambasadori amerikan në Sofje Eric Rubin informoi se me prioritetin e vet për arritjen e 2% prej Produktit të Brendshëm Bruto për sferën e mbrojtjes, Bullgaria mund të dallohet ndër aleatët e tjerë në Samitin e NATO-së gjatë korrikut.

Rubin kujtoi se Greqia, Turqia dhe Rumania përdorin avionë gjuajtës F-16. Para disa ditësh Parlamenti në Sofje i dha dritë jeshile procedurës për blerjen e gjuajtësve të rinj për forcat ajrore dhe të armatimit për këmbësorinë bullgare. “Armatimi i ri i forcave tokësore do të përmirësojë rolin e Bullgarisë në Aleancë”- theksoi ai .

“Si ambasador amerikan duhet t’i përmend dhe avionët gjuajtës amerikanë” – tha ambasadori Rubin. Sipas fjalëve të tij modernizimi dhe përputhshmëria operacionale janë ndër angazhimet kryesore të Bullgarisë në NATO.

Vlera e projekteve deri në vitin 2024 është rreth 1 mlrd. 600 mln. euro.


Më shumë nga rubrika

Bojko Borisov dhe Mohamed Bin Rashed al Maktum shqyrtuan bashkëpunimin midis Bullgarisë dhe Emirateve të Bashkuara Arabe

Bashkëpunimi bilateral qe tema e bisedës të kryeministrit Bojko Borisov në Dubai me kryeministrin e Emirateve të Bashkuara Arabe Mohamed Bin Rashed alMaktum. Borisovi ka shprehur bindjen se të dyja vendet mund të bashkëpunojnë me sukses në disa..

botuar më 18-10-22 4.05.MD

Nënat e fëmijëve me aftësi të kufizuara përsëri në protestë me kërkesë për dorëheqjen e zëvendëskryeministrit Simeonov

Nënat e fëmijëve me aftësi të kufizuara   nga iniciativa “Sistemi na vret” përsëri dolën në protestë  përpara godinës së qeverisë me kërkesë për dorëheqje të zëvendëskryeministrit Valeri Simeonov. Shkak për veprimet e protestës u bënë fjalët e..

botuar më 18-10-22 2.39.MD

Prioriteti kryesor i projekt-buxhetit për vitin e ardhshëm është arsimi

Ministria e Financave botoi projektligjin për Buxhetin shtetëror të Bullgarisë për vitin 2019. Buxheti është llogaritur në kushtet e rritjes reale të Produktit të Brendshëm Bruto prej 3,7%, inflacionit 3% dhe papunësisë 4,8%. Deficiti i..

botuar më 18-10-22 1.48.MD