Bullgaria, Serbia dhe Hungaria do të bashkëpunojnë në sferën e gazit natyror

Peter Siarto (majtas), Aleksandër Antiç dhe Temenuzhka Petkova
Foto: me.government.bg

Bullgaria, Serbia dhe Hungaria do të punojnë për garantimin e sigurisë energjetike në regjion, duke zhvilluar bashkëpunimin në fushën e gazit natyror.

Kjo u bë e qartë gjatë takimit të Ministres bullgare të energjetikës Temenuzhka Petkova me Ministrin serb të energjetikës dhe minierave Aleksandër Antiç dhe Ministrin e punëve të jashtme dhe tregtisë të Hungarisë Peter Siarto (PéterSzijjártó).

Tema kryesore e bisedimeve ishte realizimi i projektit për ndërtimin e linjës interkonektive mes sistemeve të shpërndarjes së gazit natyror të Bullgarisë dhe Serbisë. Ministrat Petkova dhe Antiç nënvizuan se do të ndërmerren të gjitha masat e domosdoshme në mënyrë që përdorimi i interkonektorit të fillojë më 2022-ën.


Më shumë nga rubrika

Bojko Borisov dhe Mohamed Bin Rashed al Maktum shqyrtuan bashkëpunimin midis Bullgarisë dhe Emirateve të Bashkuara Arabe

Bashkëpunimi bilateral qe tema e bisedës të kryeministrit Bojko Borisov në Dubai me kryeministrin e Emirateve të Bashkuara Arabe Mohamed Bin Rashed alMaktum. Borisovi ka shprehur bindjen se të dyja vendet mund të bashkëpunojnë me sukses në disa..

botuar më 18-10-22 4.05.MD

Nënat e fëmijëve me aftësi të kufizuara përsëri në protestë me kërkesë për dorëheqjen e zëvendëskryeministrit Simeonov

Nënat e fëmijëve me aftësi të kufizuara   nga iniciativa “Sistemi na vret” përsëri dolën në protestë  përpara godinës së qeverisë me kërkesë për dorëheqje të zëvendëskryeministrit Valeri Simeonov. Shkak për veprimet e protestës u bënë fjalët e..

botuar më 18-10-22 2.39.MD

Prioriteti kryesor i projekt-buxhetit për vitin e ardhshëm është arsimi

Ministria e Financave botoi projektligjin për Buxhetin shtetëror të Bullgarisë për vitin 2019. Buxheti është llogaritur në kushtet e rritjes reale të Produktit të Brendshëm Bruto prej 3,7%, inflacionit 3% dhe papunësisë 4,8%. Deficiti i..

botuar më 18-10-22 1.48.MD