Bullgaria dhe Japonia duhet të bashkëpunojnë më aktivisht në ekonomi

Foto: BGNES

Shkëmbimi tregtar midis Bullgarisë dhe Japonisë është 163 milion dollarë, gjë që nuk është e mjaftueshme përsa i përket potencialit të dy shteteve. Këtë e tha zëvendës kryeministri Tomisllav Donçev gjatë Forumit Biznes Bullgaro-Japonez.

Ai theksoi, se Bullgaria dhe Japonia bashkëpunojnë aktivisht midis njëra-tjetrës sidomos në sferën e kulturës, madje marrëdhëniet e mira në këtë fushë datojnë që prej dekadash. Mirëpo, me rëndësi është që ato të thellohen edhe në ekonomi. Zëvendës kryeministri theksoi, se do të jetë mirë në se do të forcohet bashkëpunimi në industrinë ushqimore, teknologjitë e informacionit etj.

Në forum që u mbajt në Sofje morën pjesë përfaqësues të më se 30 kompani japoneze të sektorëve të ndryshëm ekonomikë.

Më shumë nga rubrika

Bullgaria nis në rrugën e euros

Ministrat financiarë të vendeve të Eurogrupit i dhanë dritë jeshile hyrjes së Bullgarisë në dhomën e pritjes së zonës evropian dhe të bashkimit bankar. Krahas kësaj ata caktuan se si dhe kur kjo do të bëhet. Vendimi u miratua në përgjigje të..

botuar më 18-07-17 1.23.MD

Ushqimet tradicionale bullgare do të kenë mbrojtje nga Bashkimi Evropian gjatë periudhës së vjeshtës

Markat e njohura bullgare të kosit, kaçkavallit, lutenicës /salcë e kuqe/ djathit si dhe mallra të tjera, do të fitojnë mbrojtje evropiane brenda 2-3 muajsh. Atëherë do të votohen ndryshimet ligjore për markat tregtare dhe treguesit gjeografikë, me të..

botuar më 18-07-07 10.15.PD

Brenda disa ditëve Bullgaria fillon bisedime për hyrjen në Unionin Bankar dhe në ERM 2

Përfaqësues zyrtarë bullgarë janë për vizitë në Bankën Qendrore Evropiane dhe në Komisionin Evropian, që të shqyrtojnë procedurat e aderimit dhe grafikun e aderimit të vendit tonë në Unionin Bankar dhe në Mekanizmin e Kursit të Këmbimit /ERM 2/. Ditën..

botuar më 18-06-17 9.35.PD