Opera e Sofjes me premiera të mjuzikëllit me këngë të preferuara të formacionit ABBA

СнимкаMë 18 korrik në Operën e Sofjes do të jetë premiera e mjuzikëllit “Mamma Mia!”

Libreti tregon për një nuse, e cila para dasmës së shumëpritur përpiqet të zbulojë të atin. Subjekti është herë dramatik, herë komik.

Në të gërshetohen këngë të grupit të njohur suedez ABBA si “Dancing Queen”, “Money, Money, Money”, “SOS”, “Chiquitita”, “Mamma Mia”, “Knowing Me, Knowing You” të gjitha ato të njohura të disa brezave bullgarë.

Më shumë nga rubrika

Stefan Canevi jeton me teatrin dhe beson se ka ndezur shkëndijë

Shkrimtari Stefan Canev do të marrë dekoratën “Ikar” për kontributin e tij të jashtëzakonshëm në artin teatral. Pas nominimit  nga Lidhja e artistëve gjatë këtij muaji, çmimi do ti jepet më 27 mars , në Ditën e Teatrit. 82 vjeçari Stefan..

botuar më 19-02-18 1.55.MD

Ekspozitë e skulptorit Boris Gondov për gjurmët e jetës

“Midis Ogurziut dhe Golgotës” – kështu e ka titulluar ekspozitën e vet Boris Gondov /i lindur gjatë vitit 1935/, i cili tregon në galerinë e kryeqytetit  “Kontrast” veprat e veta, të krijuara gjatë vitit 2018. “ Një mjeshtër i shprehisë..

botuar më 19-02-16 1.10.MD

Piktorja Maja Petrova po rilind teknikën e vjetër vinorel

Piktori gjithmonë gjen në atë të cilën e pëlqen, mundësi të papritura dhe zgjidhje, kurse piktura ka kaq shumë aspekte saqë propozon një liri të pafund të eksperimenteve dhe të fantazisë. Përpara 2 vjetëve piktorja Maja Petrova njihet me një..

botuar më 19-02-15 12.44.MD