Shkencëtarë të Akademisë Bullgare të Shkencave krijojnë një gjenerator hidrogjeni

Foto: bas.bg

Një ekip i institutit të elektrokimisë dhe sistemeve energjetike pranë Akademisë Bullgare të Shkencave punon mbi krijimin e një gjeneratori të hidrogjenit, i cili nuk shfrytëzon elektrolite të ujit, por elektrolite të ngurta polimerike.

Sipas drejtoreshës profesoreshë Evelina Sllavçeva, ky gjenerator hidrogjeni mund të shfrytëzohet në stacionet ngarkuese të hidrogjenit dhe përputhet me energjinë e burimeve ripërtëritëse energjetike. Kjo lejon, që gjeneratori të shfrytëzohet në parqet fotovoltaike dhe të përpunojë dhe të transformojë energjinë e tepërt për ta.

Ai nuk mund të shfrytëzohet në automobilat e rinj me hidrogjen, sepse hidrogjeni për to ruhet në shishe presioni ose në materiale që e thithin hidrogjenin. Tashmë u paraqitën dokumente për patentë të gjeneratorit të hidrogjenit.

Më shumë nga rubrika

Në Bullgari filloi Java Evropiane e Mobilitetit

Fushata e Komisionit Evropian “Java Evropiane e Mobilitetit” zhvillohet çdo vit në periudhën 16-22 shtator me qëllim inkurajimin e bashkive evropiane për të aplikuar dhe ndihmuar transportin e qëndrueshëm dhe mënyrat e lëvizjes dhe gëzon interes..

botuar më 18-09-18 2.36.MD

“Shtëpia e Sofjes” gjallëron kujtimin për aktoren e madhe Adriana Budevska

Më 17 shtator sofjanasit shënojnë Ditën e Sofjes – qyteti, i cili u zgjodh për qendër administrative të Bullgarisë pas Çlirimit. Në saje të bullgarëve të talentuar, të cilët kishin marrë arsim akademik jashtë, kryeqyteti i ri shumë shpejt formoi..

botuar më 18-09-17 2.44.MD

Mësuesi Mina Iliev: Me ndihmën e udhëheqjes së shkollës mësuesi mund të jetë novator

Viti shkollor për nxënësit bullgarë fillon më 15 shtator. Data e kthimit të fëmijëve në shkollë nuk është zgjedhur rastësisht. Pas vendimit qëndron një arsye pragmatike. Deri në vitet e 20-të të shekullit të kaluar nxënësit kanë filluar vitin..

botuar më 18-09-17 2.13.MD