Të ardhurat nga turizmi ndërkombëtar në Bullgari shënojnë rritje të madhe

Foto: tourism.government.bg

Sipas të dhënave të Bankës Popullore Bullgare, të ardhurat nga turizmi ndërkombëtar në Bullgari gjatë katër muajit e parë të vitit 2018 janë afro 11% më të larta krahas periudhës janar-prill një vit më parë. Turistët e huaj i kanë tejkaluar 1.772 milionë, duke shënuar një rritje prej 9.3%.

Në top 5 të të huajve që preferojnë pushimet dhe udhëtimet në Bullgari mbeten shtetet fqinje, ku më shumë vizita ka pasur nga Rumania.

Një interes të fortë ndaj Bullgarisë po vazhdojnë të tregojnë dhe turistët nga Gjermania, Britania e Madhe, Izraeli,  Rusia, dhe Ukraina.

Më shumë nga rubrika

Trajnimi i kuadrove në turizëm është prioritet i Ministrisë së Turizmit

“Ka mungesë kuadrosh si për stinën verore, ashtu dhe për stinën dimërore” – këtë e deklaroi Ministrja e Turizmit Nikolina Angellkova në Këshillin Ndërkombëtar për Kuadrot në Turizëm. Atje mori pjesë edhe Ministri i Punës dhe Politikës Sociale..

botuar më 18-11-14 12.48.MD

Fshati Gumoshtnik vlerëson çdo mik dhe i dhuron historinë e vet të pasur

“O Zot, të falënderoj se na mundësove të shikojmë lindjen e diellit edhe sot, na lejove të shikojmë dhe perëndimin e kësaj dite” – me një lutje të tillë dhe falënderim për jetën ka filluar çdo një ditë e re në fshatin e vogël Gumoshtnik (në..

botuar më 18-11-08 11.28.PD

Transformimi digjital – sfida e re përpara turizmit bullgar

Transformimi digjital në turizëm qe tema bazë e diskutimit, organizuar nga Bordi Kombëtar i Turizmit i Ministrisë së Turizmit në Sofje. Morën pjesë shumë ekspertë dhe sipërmarrës, të cilët parashtruan përvojën e vet dhe problemet, me të cilat..

botuar më 18-11-06 1.17.MD