Bullgaria, Maqedonia dhe Serbia bashkërisht organizojnë tubimin tradicional “Kraishte”

Foto: arkiv

Për javën e dytë të korrikut, kur në bazë të stilit të vjetër kalendarik festohet festa e krishterë e apostujve Petro dhe Pavli, në vendin Golesh afër qytetit Kjustendill organizohet tubimi unikal ndërkombëtar “Kraishte”. E quajnë akoma Festivalin mes tre kufijsh, sepse zhvillohet aty, ku bashkohen kufijtë e Bullgarisë, Maqedonisë dhe Serbisë.

Bashkëorganizatorë janë baskitë e 3 qyteteve kufitare – atij serb Bosilegrad, atij bullgar Kjustendill dhe atij maqedonas Kriva Pallanka. Sivjet tubimi fillon më 12 korrik, kurse në program marrin pjesë grupe të shumta të vallëzimit nga Maqedonia, Bullgaria dhe Serbia.

Më shumë nga rubrika

Në Bullgari filloi Java Evropiane e Mobilitetit

Fushata e Komisionit Evropian “Java Evropiane e Mobilitetit” zhvillohet çdo vit në periudhën 16-22 shtator me qëllim inkurajimin e bashkive evropiane për të aplikuar dhe ndihmuar transportin e qëndrueshëm dhe mënyrat e lëvizjes dhe gëzon interes..

botuar më 18-09-18 2.36.MD

“Shtëpia e Sofjes” gjallëron kujtimin për aktoren e madhe Adriana Budevska

Më 17 shtator sofjanasit shënojnë Ditën e Sofjes – qyteti, i cili u zgjodh për qendër administrative të Bullgarisë pas Çlirimit. Në saje të bullgarëve të talentuar, të cilët kishin marrë arsim akademik jashtë, kryeqyteti i ri shumë shpejt formoi..

botuar më 18-09-17 2.44.MD

Mësuesi Mina Iliev: Me ndihmën e udhëheqjes së shkollës mësuesi mund të jetë novator

Viti shkollor për nxënësit bullgarë fillon më 15 shtator. Data e kthimit të fëmijëve në shkollë nuk është zgjedhur rastësisht. Pas vendimit qëndron një arsye pragmatike. Deri në vitet e 20-të të shekullit të kaluar nxënësit kanë filluar vitin..

botuar më 18-09-17 2.13.MD